Egészség

Fogyjunk infrabiciklivel

Itthon még csak néhány éve terjedt el és egyelőre kevés helyen lehet kipróbálni, de akinek kevés az ideje, reumatikus problémái vannak vagy nagy túlsúllyal küzd, annak igazán ideális lehet.

Azt már eddig is tudtuk, hogy a bringázás és az infravörös fény kifejezetten jó hatással van a szervezetünkre, azonban ha ezt a kettőt ötvözzük, az kétségkívül maga lesz a nyerő páros. Az infravörös sugarak áthatolnak a bőrünkön, a testünkben lévő víz és zsír elnyeli, így az infrasugarak nem a levegőt hevítik fel, hanem a testünket. Teljesen biztonságos, mivel az ultraibolya- vagy UV-fénnyel ellentétben nincsen káros hatása.

Jótékony hatások

Az izmok ellazulnak, a verejtékezés során rengeteg mérgező anyagot, káros vegyszert és felesleges sót veszítünk, ezért mondják már önmagában az infraszaunázásra, hogy a méregtelenítés leghatékonyabb eszköze. Azonban itt jóval többről van szó. A fogyasztó hatás már ebben az esetben is figyelemreméltó, ám ha ezzel egy időben biciklizünk is, akkor egy edzés során 600–1000 kalóriát égethetünk el. Közben javul a keringésünk, gyorsul az anyagcserénk, megfiatalodik és mélyen megtisztul a bőrünk, és a rendszeres használat megszünteti a narancsbőrt.

https://www.instagram.com/p/BN98q-VhyIs/?tagged=infrabicikli

Mindössze fél óra

Egy edzés összesen fél óra hosszúságú. A nejlonnadrág felvétele után beállítják nekünk a megfelelő programot és már indulhat is az edzés. A biciklizés előtt a kritikus területeket bekenhetjük cellulit- és feszesítő krémmel, illetve mint minden edzésformánál itt is ajánlott eldöntenünk, hogy a fogyás vagy éppen csak a feszesítés a cél. Fontos, hogy már tekerés előtt és közben is igyunk megfelelő mennyiségű folyadékot.

Milyen esetben nem javasolt?

  1. Magas vagy túl alacsony vérnyomás
  2. Gyulladt visszér
  3. Keringési problémák
  4. Terhesség

Mint minden sport esetében, itt is érdemes kikérnünk az orvosunk véleményét, így biztosak lehetünk benne, hogy a legjobb döntést hozzuk meg.