Egészség

Így növelhetjük a kitartásunkat a sporthoz

Feliratkozni egy versenyre, kitűzni magunk elé egy vágyott célt, az mindig nagyon izgalmas. De mi történik akkor, ha a rendszeres edzések közben egyszer csak azt vesszük észre magunkon, hogy egyre kevesebb lendülettel vetjük bele magunkat a napi sportolásba. Íme négy tipp, amelyek segíthetik a kitartásunkat!

Koffein

Egy csésze kávé vagy tea nemcsak reggel tesz jót és ad lendületet az aznapi munkához, de az edzést is felpörgetheti. Félreértés ne essék, nem mértéktelenségre buzdítunk, de egy csésze presszó sportolás előtt hatékonyabbá tehet bennünket.

Fotó: Pexels/ CCO License

Fotó: Pexels/ CCO License

Lassítsunk néha!

Kétségtelenül a komoly, erős, nagy intenzitású edzések a célravezetőek, de ha szeretnénk megtartani a kitartásunkat, néha muszáj beiktatni egy-egy könnyebb, lassabb napot. Később folytathatjuk a nagyobb tempót, de olykor-olykor belefér egy kis lazítás.

Táplálkozzunk helyesen!

Az egyik legrosszabb eset, ha nincs elég energiánk a sporthoz, ha úgy érezzük, hogy már az első kilométer vagy az edzés első köre után elfáradtunk, és nincs erőnk a folytatáshoz. Győződjünk meg róla, hogy megfelelő élelmiszerek vannak otthon, amelyek tápanyagban és a szükséges vitaminokban, ásványi anyagokban gazdagok.

Lejtők és emelkedők

Csempésszünk bele az edzésbe valami pluszt, ami szinte észrevétlenül, de mégis nagyobb energiát és kitartást kívánhat meg tőlünk. Például fussunk emelkedőn felfelé, vagy emeljük a súlyok súlyát. Ne kényelmesedjünk bele az addig megszokottba, a változatosság pluszmotivációt is adhat a sportoláshoz. És a jobb eredmény több kitartást adhat a folytatáshoz.