Te + Én

Jelek, hogy valaki kedvel bennünket (és valaki nem)

Bármilyen kapcsolatról is beszélünk, jó, ha már az elején kiderül a számunkra, hogy a másik valóban kedvel-e bennünket, vagy nem. Persze nem azért, hogy akkor az utóbbi esetben megszakítsunk az illetővel mindenféle kapcsolatot, de a tisztánlátás miatt jó, ha tudjuk, kivel hányadán állunk.

Ehhez pedig a következő kérdéseket érdemes végiggondolnunk és megválaszolnunk. Ha ezzel megvagyunk, már valószínűleg könnyebben tudunk dönteni a másik hozzáállásáról, és ilyen módon a sajátunkról is.

Előrehalad a kapcsolat, vagy egy helyben toporog?

Ezt azért érdemes tisztázni, mert egy jó kapcsolat előremutató, és pozitív irányban halad. Ha nem ezt tapasztaljuk, hanem úgy érezzük, hogy állóvízben vagyunk, esetleg inkább negatív irányba tartunk, akkor a másik nem őszinte velünk, a kapcsolat nem olyan, mint szeretnénk.

Fotó: Pexels/ CCO License

Fotó: Pexels/CCO License

Milyen sokáig nem szoktunk beszélni a másikkal?

Néhány nap, egy hétvége, esetleg egy-két hét anélkül, hogy beszélnénk, még belefér egy-egy kapcsolatba, de ha hónapokon keresztül, mondjuk fél évnél is régebben beszéltünk valakivel, akkor az a kapcsolat nem biztos, hogy olyan mély, mint godnoltuk/gondolnánk.

Másokkal is randizik?

Ez a kezdődő párkapcsolatra alkalmazható kérdés. Merthogy az elején még nem köteleződünk el feltétlenül a másik iránt, de idővel, ha még mindig találkozgat másokkal a „párunk”, akkor érdemes elgondolkozni, hogy valóban érdekeljük-e, vagy csak az időt töltjük vele.

Milyen hatással van ránk?

Amikor találkozunk, csak nevetünk és jól érezzük magunkat, vagy ellenkezőleg: folyton rossz dolgokról beszélünk és agonizálunk? Valószínűleg nem kell megmagyarázni, melyik a jó és melyik az inkább káros kapcsolat a számunkra.