Egészség

Egészségesnek hitt ételek

A gyártók szeretik elhitetni velünk termékeikről, hogy azokat fogyasztva egészségesek, szépek és persze újra fiatalok lehetünk, de nem árt néha utánajárni az igazságnak, és kideríteni, mi az, ami valóban értékes tápanyagforrás.

Az alábbi ételeket inkább kerüljük, ha szeretnénk egészségesen táplálkozni.

Banáncsipsz

Már az elnevezés is elég bizarr: csipsz, ami banánból készült? Általában rengeteg cukorral készítik, tartósítószerekkel megspékelik a biztonság kedvéért, arról nem is beszélve, hogy olajban sütik ki. Miért is nem eszünk helyette inkább igazi banánt?

Alternatív kenyerek

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a különböző száraz, extrudált kenyerek, puffasztott rizsszeletek egészségesek, holott sok közülük kifejezetten káros olajokat tartalmaz. Mindig olvassuk el a címkét, mielőtt megvásároljuk, fontos, hogy pontosan tudjuk, mit eszünk, s mit teszünk a családunk elé.

Fotó:Freepik.com/Valeria_Aksakova

Fotó:Freepik.com/Valeria_Aksakova

Konzervek

A konzervételek hosszú évekig megőrzik a szavatosságukat, tápanyag azonban nem sok van bennük, nem is beszélve arról a rengeteg tartósítószerről, amiben áznak, és a rengeteg hozzáadott cukorról. Helyette válasszunk inkább friss vagy fagyasztott zöldségeket.

Joghurt

A tejtermékek nagyon egészségesek, tele vannak kalciummal és fehérjével, mindenképp ajánlott őket naponta fogyasztani. Az ízesített joghurtokkal azonban bánjunk óvatosan, hiszen rengeteg hozzáadott cukrot, ízfokozót tartalmaznak, arról nem is beszélve, hogy a bennük lévő gyümölcsdaraboknak gyakran közük sincs ahhoz, ami rá van írva. Helyette válasszunk inkább sima joghurtot és tegyünk bele friss gyümölcsöket.