Az alábbi ételeket inkább kerüljük, ha szeretnénk egészségesen táplálkozni.
Banáncsipsz
Már az elnevezés is elég bizarr: csipsz, ami banánból készült? Általában rengeteg cukorral készítik, tartósítószerekkel megspékelik a biztonság kedvéért, arról nem is beszélve, hogy olajban sütik ki. Miért is nem eszünk helyette inkább igazi banánt?
Alternatív kenyerek
Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a különböző száraz, extrudált kenyerek, puffasztott rizsszeletek egészségesek, holott sok közülük kifejezetten káros olajokat tartalmaz. Mindig olvassuk el a címkét, mielőtt megvásároljuk, fontos, hogy pontosan tudjuk, mit eszünk, s mit teszünk a családunk elé.
Fotó:Freepik.com/Valeria_Aksakova
Konzervek
A konzervételek hosszú évekig megőrzik a szavatosságukat, tápanyag azonban nem sok van bennük, nem is beszélve arról a rengeteg tartósítószerről, amiben áznak, és a rengeteg hozzáadott cukorról. Helyette válasszunk inkább friss vagy fagyasztott zöldségeket.
Joghurt
A tejtermékek nagyon egészségesek, tele vannak kalciummal és fehérjével, mindenképp ajánlott őket naponta fogyasztani. Az ízesített joghurtokkal azonban bánjunk óvatosan, hiszen rengeteg hozzáadott cukrot, ízfokozót tartalmaznak, arról nem is beszélve, hogy a bennük lévő gyümölcsdaraboknak gyakran közük sincs ahhoz, ami rá van írva. Helyette válasszunk inkább sima joghurtot és tegyünk bele friss gyümölcsöket.