Siker

A jövő hihetetlen találmányai már léteznek

A tudósok szüntelenül lenyűgöznek bennünket. Szinte hihetetlen, milyen újabb és újabb kütyüket találnak ki annak érdekében, hogy megkönnyítsék (vagy éppen megnehezítsék?) az életünket. Bemutatunk pár egészen elképesztő találmányt a közelmúltból. A jövő immár jelen van.

A közös bennük azon kívül, hogy forradalmiak, hogy mind környezetkímélő, egy olyan világra készítenek fel minket, ahol már nem kizsákmányoljuk a Földet, hanem tiszteljük, s segítünk neki újraépíteni önmagát.

Lebegő lámpa

A Flyte egy vezeték nélküli, levitáló villanykörte, mely egy kis fa szerkezet fölött lebeg. Természetesen a mágneses erő segítségével marad a levegőben, de akkor is elképesztő. Máris sok helyen használják, hiszen minimális az energiaszükséglete: ha naponta 6 órán keresztül be van kapcsolva, akkor 22 évig meg van oldva a világításunk.

Fordító fejhallgató

Szinte elképzelhetetlen, de létezik már egy olyan eszköz, ami az élőbeszédet fordítja a tetszőleges nyelvre, méghozzá azonnal. Csak tegyük be ezt az apró készüléket a fülünkbe, kapcsoljuk be, s válaszuk ki a kívánt nyelveket. Így beszélgethetünk valakivel, akinek nem értjük a nyelvét. Hihetetlen, ugye?

Gördeszka újragondolva: guruló karikák

A normál gördeszkáktól eltérően a ez az eszköz két részből áll, méghozzá két alattunk guruló karikából, így nemcsak sokkal stabilabb és biztonságosabb, de könnyebben is manőverezhetünk vele. A kerekek egyenként 25 cm átmérőjűek, s kifejezetten kényelmesek a láb számára. Nemcsak tinédzserek vannak oda érte, minden korosztály számára élvezetes a használata.

Telefontöltés a nap energiájával

Ez a hordozható készülék képes arra, hogy pár óra alatt feltöltse a telefonunkat a nap sugarainak segítségével. Csupán annyi a dolgunk, hogy az ablakra tapasztjuk a kis panelokat, rádugjuk a telefont és várunk. Tökéletes, ha kempingezni megyünk, vagy olyan helyre, ahol nincs konnektor.

Ételszkennelő eszköz

Sokan vagyunk, akiknek tudniuk kell, pontosan mennyi kalóriát viszünk be egy-egy étkezés során. És most nemcsak a fogyókúrázókra gondolunk, hanem a cukorbetegekre vagy a különböző emésztőrendszeri betegségekben szenvedőkre. Az ő számukra jelent forradalmi megoldás ez a szerkezet, mely „beszkenneli” az ételt, azaz azonosítja, és pontosan megmondja, mennyi kalória, szénhidrát, cukor és zsír található az éppen előttünk lévő adagban.

Phree pen

Ezzel a tollal bármit írhatunk bármilyen felületre. Nagyszerűen működik. Amennyiben kreatív szakmánk van, s hirtelen eszünkbe jut egy szimbólum, egy mondat, vagy egy kép, bármilyen felületre felrajzolhatjuk, s azt a toll azonnal elküldi egy előre beállított okoseszközre.

Csodamelegítő

Ezzel a csodás eszközzel bármely tálban, pohárban, edényben felmelegíthetünk bármilyen minőségű és mennyiségű folyadékot. Elképesztően jól néz ki, de nemcsak ezért szeretjük annyira, hanem mert csak annyi folyadékot melegítünk fel a segítségével, amennyire szükségünk van, így energiát spórolunk.

Okoskabát

A Flexwarm egy olyan dzseki, mely rengeteg érzékelővel és beépített fűtőpanellel van felszerelve, melyeket egy alkalmazás segítségével kapcsolhatunk be, attól függően, melyik testrészünk fázik: a hasunk, a hátunk vagy a karjaink.