Csillagok

Utcát neveznek el az Oscar-díjas filmről

Utcát neveznek el a Holdfény című filmről rendezője, Barry Jenkins szülővárosában, Miamiban – számolt be róla a The Hollywood Reporter.

A Moonlight Way a Liberty Square közelében húzódik, ahol a 37 éves Jenkins felnőtt, és ahol a film egyes részleteit forgatta. A rendező a 36 éves Tarell Alvin McCraney In Moonlight Black Boys Look Blue (Holdfényben a fekete fiúk kéknek látszanak) című színműve nyomán írta a film forgatókönyvét. Bár mindketten Miamiban, egymástól néhány utcányi távolságra, egy időben nőttek fel, csak azt követően találkoztak először, hogy Jenkins hozzákezdett a film előkészítéséhez.

epa05817880 Mahershala Ali, winner of the award for Actor in a Supporting Role for 'Moonlight,' poses in the press room during during the 89th annual Academy Awards ceremony at the Dolby Theatre in Hollywood, California, USA, 26 February 2017. The Oscars are presented for outstanding individual or collective efforts in 24 categories in filmmaking. EPA/PAUL BUCK

A 89. Oscar-gálán nyolc jelölésből hármat váltott díjra, a legjobb filmnek, a legjobb adaptált forgatókönyvnek és a legjobb férfi mellékszereplőnek (Ali) járót. Amikor a Holdfény idén elnyerte egyebek mellett a legjobb film és adaptált forgatókönyv Oscar-díját is, a forgatókönyves díjért együtt léptek fel az Oscar-gála színpadára. A felnőtté válásról szóló film egy meleg fekete fiú életét ábrázolja, akinek az anyja drogfüggő. Az utca átnevezését a hétvégére időzítették, amikor Jenkins és McCraney is Miamiban tartózkodik majd. A nyilvános ünnepséget a város Afrikai Örökség Kulturális Művészeti Központjában rendezik meg.

Az átnevezésről a megyei tanács döntött. Mint Audrey Edmonson, a testület egyik tagja egy helyi újságnak elmondta, azt akarták, hogy az utca neve arra emlékeztesse a nehéz körülmények között felnövő gyerekeket a Holdfény sikertörténete révén, hogy mindenki számára van remény.