Stílus

Szabaduljunk meg a mitesszerektől a lehető legegyszerűbben!

A tiszta bőr sokaknál adottság, ám akik tele vannak mitesszerekkel, azok is megszabadulhatnak tőlük könnyedén, természetes hozzávalók segítségével, melyeket nagy eséllyel megtalálnak otthon a hűtőben is.

Használjuk az otthonunkban fellelhető egyszerű összetevőket a csodás arcbőrért:

Citromos-mézes dörzsi

Vágjunk félbe egy citromot, öntsük le mézzel, szórjunk rá egy kiskanálnyi kristálycukrot, majd ezzel dörzsöljük az arcunkat, amíg a cukor el nem olvad. A szemcsék megtisztítják az arcot, megszabadítanak a halott bőrsejtektől, a citrom és a méz összetevői pedig ápolják a bőrt. Nemcsak mitesszermentes lesz az arcunk, de gyönyörű, ragyogó, egészséges színű is.

Kókuszzsír-illóolaj tápláló krém

Negyed csésze kókuszzsírt olvasszunk fel vízgőz felett (ne a mikróban), majd cseppentsünk bele 10 csepp citromos, 10 csepp levendulás és 10 csepp teafaolajat. Keverjük jól össze, majd ha kihűlt, használhatjuk is: reggel és este arcmosás után egy vattakorong segítségével kenjük át ezzel a keverékkel az arcunkat. A hűtőben tárolva egész sokáig eláll.

Fotó: Pexels/ CCO license

Fotó: Pexels/ CCO license

Zablisztes fahéj

Egy evőkanál zabliszthez adjunk egy teáskanálnyi fahéjat, hígítsuk annyi langyos vízzel, hogy pasztaszerű állaga legyen. Óvatosan, körkörös mozdulatokkal masszírozzuk át vele az arcunkat, majd hagyjuk fent a bőrünkön legalább 10 percig. Hideg vízzel mossuk le. Ezt a keveréket nem tudjuk tárolni, tehát csak annyit csináljunk belőle, amennyi egyszerre elfogy.

Kókuszzsír zaccal

A kristálycukor mellett a zacc felülete megfelelő még az arcunk dörzsölésére. Felolvasztott kókuszzsírba tegyünk egy evőkanál zaccot, és ezzel dörzsöljük át az arcunkat. Ha sok lett, eláll a hűtőben.