Siker

Újra koncertezik Karel Gott

A csehek csalogánya, aki tavaly súlyos betegségen esett át, visszatér a színpadra, és újra koncertezni fog. Első nyilvános fellépésére május 31-én Prágában, a Hybernia zenei színházban kerül sor – közölte Aneta Stolzová, az énekes szóvivője pénteken Prágában.

A Karel Gott still aLIVE elnevezésű prágai koncertet továbbiak fogják követni, amelyekről az énekes hivatalos Facebook-profilján közölnek tájékoztatást. „Az egészségügyi problémáim által kikényszerített szünet után újra a startvonalon érzem magam. Visszatérek a színpadra rajongóim közé” – idézte a szóvivő Gott nyilatkozatát. Az énekes elmondta: betegsége után óvatos volt, és semmit sem szeretett volna elsietni. Most azonban már jól érzi magát, és érzi, hogy eljött a visszatérés ideje.

Karel Gott nyirokcsomórákban szenvedett, de orvosai szerint mára már teljesen felgyógyult. A 77 éves Gott évtizedek óta a legnépszerűbb cseh énekes, de nagy népszerűségnek örvend Németországban és Ausztriában is. A zenész 2009-ben magas állami kitüntetést kapott Václav Klaus cseh államfőtől. Eladott lemezeinek száma mintegy 20 millió.

Kezdetben villanyszerelőként dolgozott, 1958-tól pedig már énekelt prágai kávéházakban. Egészen fiatal korában tett szert komoly népszerűségre: 1968-ban Ausztriát képviselte az Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol tizenharmadik helyezést ért el, és a legismertebb száma, a Lady Carneval is ebből az évből való. Innentől kezdve Gott népszerűsége egyre csak nőtt, külföldön is turnézott számos alkalommal.