Egészség

Pörgessük fel a fogyókúrát: táplálkozzunk megfelelően

Túl vagyunk a húsvéti megmérettetésen is, megettük az összes létező sonkát, főtt tojást és süteményt, így most a fél ország nekiállt fogyókúrázni, hogy nyárra bomba alakja legyen. A megfelelő étkezés és mozgás mellett azonban vannak olyan trükkök is, melyekkel felgyorsíthatjuk a folyamatokat.

Víz

Nem lehet elégszer elmondani, a víz az egyik legfontosabb dolog, melyre a szervezetünknek szüksége van, és nem csak a fogyókúra alatt. Tény, hogy ha sokat iszunk, és minden nap egyenletesen oszlik el ez a mennyiség, sokkal gyorsabban megindul a fogyás.

Alkohol

Az alkohol minden fogyókúrázó ellensége, gondoljunk csak bele, valójában tömény cukor. Arról nem is beszélve, hogy kivonja a sejtek nedvességtartalmát, így még sokkal többet kell innunk egy görbe este után. Ha pedig csak esténként egy pohár bort szoktunk legurítani, azt is iktassuk most ki egy időre. Helyette igyunk gyógyteát, az is képes ellazítani az idegeket.

Fotó: Pexels/ CCO License

Fotó: Pexels/CCO License

Szénhidrátok

Szénhidrátot kell fogyasztani minden nap, ám nem mindegy, milyen fajtát viszünk be a szervezetbe. Válasszunk alacsony glikémiás indexszel rendelkező ételeket, melyek lassan szívódnak fel, és nem nyomják az egekbe a vércukorszintünket: gyümölcs (alma, körte, szilva, szőlő), zab, rozskenyér, barna rizs.

Protein

Ha edzünk, azaz el szeretnénk égetni a zsírt, fontos, hogy olyan ételeket fogyasszunk rendszeresen, melyeknek magas a proteintartalma: főtt tojás, hal (lazac, tonhal, szardínia), csirke- és pulykamell, zsírtalan vörös hús, joghurt, túró, quinoa.