Stílus

Varázsoljuk hófehérré a tornacipőnket otthon!

A fehér tornacipő vonzza a tekintetet, és igazán tavaszias viselet. Csakhogy meglehetősen hamar összekoszolódhat, ezért sajnos sűrűn kell takarítani. Ráadásul a régi fehérségét nehéz visszavarázsolni, de nem lehetetlen. Mutatjuk, hogyan csináljuk!

A cipőfűzőket ne felejtsük el kivenni a cipőből, mielőtt hozzákezdünk a tisztításhoz. Mosógépbe pedig inkább ne dobjuk a koszos csukánkat, kíméletesebb, ha a saját kezünkkel varázsoljuk ismét hófehérré.

Fehérítő, fogkefe

Az egyik legkézenfekvőbb megoldás, hogy egy kis mosószerrel és egy régi, használaton kívüli fogkefével átdörzsöljük. Használhatunk fehérítőt is, csak arra figyeljünk, hogy a vászon minden egyes pontját átdörzsöljük, nehogy foltos maradjon a cipő. Ha ezzel megvagyunk, öblítsük ki a mosószert és szárítsuk meg a lábbelinket.

Fotó: Pexels/ CCO License

Fotó: Pexels/ CCO License

Szappan és forró víz

Használhatunk szappant is a cipő kitisztításához. Ebben az esetben előbb áztassuk be forró vízbe, majd alaposan szappanozzuk be a vásznat. Majd újra jöhet a forró víz, hogy kiöblítsük a szappant.

Szódabikarbónás megoldás

A jó öreg szódabikarbóna is előkerül a felsorolásban, persze, nem maradhat ki a sorból. Egy evőkanál szódabikarbónát tegyünk fél liter vízbe, majd kevergessük, amíg pasztaszerű állagú nem lesz. Ezzel kenjük majd be a cipőnket, majd egy régi, használaton kívüli fogkefével dörzsöljük át óvatosan, de alaposan a cipőt. Ha szükséges, mossuk le, és ismételjük meg még egyszer a műveletet. Végül szárítsuk meg a cipőket.

Ecet és sütőpor

Egy csésze ecetbe tegyünk egy csomag sütőport, keverjük össze azokat, majd súroljuk át ezzel a keverékkel, és hagyjuk megszáradni.