Te + Én

Az igazán boldog párok tényleg nem kérkednek szerelmükkel?

Furcsa időket élünk. Ami régebben a legintimebb része volt az életünknek, ma az kapja a legnagyobb nyilvánosságot: a magán-, s főleg a szerelmi életünk. Szinte mindent tudunk számunkra gyakorlatilag idegen emberek életéről, csak azért, mert valamikor régen ismerősnek jelöltek minket.

Mégis sokan állítják, hogy ne higgyünk az adatlapoknak, mivel az igazán boldog párok sosem teregetik ki a szerelmüket a közösségi médiában. Amikor az ember boldog egy kapcsolatban, nem érzi szükségét, hogy külső megerősítéseket kapjon. A jelenben él, ott boldog, nem pedig a virtuális térben keres vigasztalást. Ne higgyünk el bármit, amit a Facebookon és társain olvasunk, ha valaki túl lelkes, „túl szerelmes”, gyanakodjunk arra, hogy ez nem is egy igazi kapcsolat, csak a külvilágnak szóló kirakatviszony. Hiszen senkinek sem kell bizonyítanunk, hogy boldogok vagyunk – saját magunkon kívül. A csendesen visszafogott öröm és élet mindig hitelesebb a hangos, túlzásba vitt szavaknál.

Fotó: Pexels/ CCO License

Fotó: Pexels/ CCO License

Egy nemrégiben publikált felmérés bebizonyította, hogy azok az emberek sokkal boldogabbak, akik egyáltalán nem, vagy csak alig használják a közösségi médiát. Nemcsak kiegyensúlyozottabban telnek a napjaik, de azáltal, hogy kevesebbet foglalkoznak ismerőseik, félismerőseik magánéletével, több idejük jut magukra, szeretteikre, és azokra a tevékenységekre, melyek ténylegesen örömet szereznek nekik. S azáltal, hogy nem figyelnek másokat, elkerülik az örökös összehasonlítgatást, így haladhatnak nyugodtan a saját tempójukban, a saját útjukon.