Csillagok

5 film, mely megváltoztathatja az életünket

Vannak olyan meghatározó élmények, melyek egy életen keresztül végigkísérnek bennünket, de vannak olyan filmek is, melyeket ha a megfelelő időpontban nézünk meg, képesek megváltoztatni bennünket. Mutatunk most 5 nagyon fontos filmet a közelmúltból.

Fehér isten

Mundruczó Kornél szuperprodukciója 2013-ban készült, s bejárta az egész világot. Az ember és állat barátságáról, s ennek az évezredes kapcsolatnak a felbomlásáról szóló film mindenkire nagy hatással van, aki látta.

Született gyilkosok

Kamaszkorunk nagy filmje, valószínűleg többször láttuk, mint a Gumimacikat. Oliver Stone egyik legerősebb s legellentmondásosabb alkotása: Mickey és Mallory szeretik egymást, együtt járják az országot, s válogatás nélkül megölnek mindenkit, aki az útjukba kerül. De mégis miért? Mennyit ér az élet annak a generációnak, amelyiket már a tévé nevelt fel?

Philomena – Határtalan szeretet

Az igaz történet alapján készült filmben az isteni Judy Dench és Steve Coogan párosát nézhetjük, akik Philomena elszakított, elveszett gyermekét indulnak felkutatni Írországból a messzi Amerikába. Az anyai szeretet olyan hatalmas erő, mely évtizedek alatt sem halványul vagy szűnik meg, ahogy ez a film is bizonyítja.

Mommy

Diane egyedülálló özvegy, és legalább olyan problémás eset, mint hiperaktív fia. Új városba kell költözniük, ahol Diane a szomszéd magántanárnőtől kér segítséget. A nő talán megnyugvást hozhat életükbe.

500 nap nyár

Summer minden előzmény nélkül vet véget boldog kapcsolatának, s Tom nem érti, mégis mi történt 500 boldog nap után.