Konyha

Sajtos-citromos tészta csirkével és spárgával

A citrom frissessége jól passzol a tavaszi megújuláshoz – nemcsak az italokban, de az ételekben is. A tésztához, a csirkéhez és a zöldségekhez.

Hozzávalók:

  • 1 adag csirkemellfilé csíkokra/kockákra vágva
  • 1,5 evőkanál olívaolaj
  • 1,5 evőkanál vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 bögre csirkehúsleves
  • 1,5 bögre víz
  • 1 csomag penne tészta
  • 1 csomag spárga feldarabolva
  • 15 dkg sajt
  • 10 dkg parmezánsajt
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál citromhéj
  • só és bors ízlés szerint
  • petrezselyem a tálaláshoz ízlés szerint
Fotó: Pexels/ CC0 License

Képünk illusztráció. Fotó: Pexels/CC0 License

Elkészítése:

Melegítsük fel az olívaolajat egy nagyobb serpenyőben. Tegyük bele a felkockázott csirkemellfilét, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és süssük addig a húst, amíg jól át nem sül, illetve aranybarna nem lesz. Ha elkészült, tegyük egy tálban félre, de ne hagyjuk, hogy kihűljön!

Olvasszuk fel a vajat az üres serpenyőben, adjuk hozzá a szétnyomott fokhagymát és kevergessük körülbelül 20 másodpercig. Majd adjunk hozzá vizet és pirítsuk, amíg a fokhagyma barnulni nem kezd. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, közben egy másik edényben forraljuk fel a vizet és a húslevest, és készítsük el benne a tésztát. Fedjük le és hagyjuk forrni, amíg elég puha nem lesz. Majd szórjuk rá a feldarabolt spárgát, de ne keverjük össze, csak fedjük le és hagyjuk együtt forrni körülbelül 4-5 percig, amíg a spárga és a tészta is megfelelő állagúra nem puhul, de ne főzzük túl a tésztát!

Szűrjük le, majd adjuk hozzá a sajtokat, a citromlét és a citromhéjat. Kevergessük, amíg a sajtok meg nem olvadnak, majd keverjük hozzá a csirkét is. Ha alaposan elkevertük, fedjük le és pihentessük néhány percig. Tálalásnál szórjuk meg egy kevés petrezselyemmel.