Hozzávalók:
- 1 adag csirkemellfilé csíkokra/kockákra vágva
- 1,5 evőkanál olívaolaj
- 1,5 evőkanál vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 bögre csirkehúsleves
- 1,5 bögre víz
- 1 csomag penne tészta
- 1 csomag spárga feldarabolva
- 15 dkg sajt
- 10 dkg parmezánsajt
- 2 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál citromhéj
- só és bors ízlés szerint
- petrezselyem a tálaláshoz ízlés szerint
Képünk illusztráció. Fotó: Pexels/CC0 License
Elkészítése:
Melegítsük fel az olívaolajat egy nagyobb serpenyőben. Tegyük bele a felkockázott csirkemellfilét, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és süssük addig a húst, amíg jól át nem sül, illetve aranybarna nem lesz. Ha elkészült, tegyük egy tálban félre, de ne hagyjuk, hogy kihűljön!
Olvasszuk fel a vajat az üres serpenyőben, adjuk hozzá a szétnyomott fokhagymát és kevergessük körülbelül 20 másodpercig. Majd adjunk hozzá vizet és pirítsuk, amíg a fokhagyma barnulni nem kezd. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, közben egy másik edényben forraljuk fel a vizet és a húslevest, és készítsük el benne a tésztát. Fedjük le és hagyjuk forrni, amíg elég puha nem lesz. Majd szórjuk rá a feldarabolt spárgát, de ne keverjük össze, csak fedjük le és hagyjuk együtt forrni körülbelül 4-5 percig, amíg a spárga és a tészta is megfelelő állagúra nem puhul, de ne főzzük túl a tésztát!
Szűrjük le, majd adjuk hozzá a sajtokat, a citromlét és a citromhéjat. Kevergessük, amíg a sajtok meg nem olvadnak, majd keverjük hozzá a csirkét is. Ha alaposan elkevertük, fedjük le és pihentessük néhány percig. Tálalásnál szórjuk meg egy kevés petrezselyemmel.