Hozzávalók:
A palacsintához
- 1 bögre nyers spenót
- 1 darab banán
- 1/2 bögre kékáfonya
- 1 bögre szójatej
- 1 evőkanál juharszirup
- 1 darab tojás
- 1 és 1/4 bögre teljes kiőrlésű liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 teáskanál fahéj
Képünk illusztráció. Fotó: Pexels/CCO License
A banános krémhez
- 1 darab pépesre tört banán
- 1 pohár vaníliaízű, zsírszegény görög joghurt
- 1/8 bögre szójatej
Elkészítés:
Előbb a tésztát készítjük el. Keverjük pépesre a spenótot, a banánt, a kékáfonyát, a szójatejet és a juharszirupot egy mixerben vagy turmixgépben. Ha elkészültünk vele, öntsük az egész keveréket egy közepes méretű edénybe, majd keverjük hozzá a egy darab tojást. Egy kisebb tálban keverjük össze a tésztához szükséges maradék összetevőt, majd öntsük a száraz hozzávalókat a már elkészült mixünkbe. Keverjük el csomómentesen.
Tegyük a serpenyőt a tűzhelyre, használjunk valami zsíradékot, hogy ne ragadjon (ajánlott a sütőspray). Amíg a serpenyő felmelegszik, elkészíthetjük a krémet: keverjük össze a pépesre tört banánt a görög joghurttal és a szójatejjel egy kisebb tálban, majd tegyük félre.
Palacsintánként egynegyed bögrényi tésztát tegyünk a serpenyőre és süssük meg mindkét oldalát addig, amíg szép barna nem lesz. Körülbelül 12 darab palacsinta készülhet így el.
A palacsintákat hármasával tálalhatjuk: tegyük egymásra azokat és locsoljuk meg a banános krémmel. Négy személy részére.