Csillagok

Jelek, hogy még nem nőttünk fel (teljesen)

Semmi rossz nincs abban, ha valaki sokat szórakozik, jól érzi magát, szeret az árral sodródni – de lehet, hogy mindezt azért csinálja, mert még nem nőtt fel teljesen. Merthogy a felnőtté válás nem feltétlenül azt jelenti, hogy betöltöttünk egy bizonyos kort. Az csak egy dolog. De a viselkedésünk és az életmódunk is fontos!

Nem törődünk önmagunkkal

Ha nem gondoskodunk megfelelően önmagunkról, például nem főzünk egészséges ételeket, nem alszunk eleget, sokat stresszelünk és nem is teszünk azért, hogy ezeket kijavítsuk, akkor bizony még nem nőttünk fel teljesen.

Terv nélkül vásárolunk

Csak úgy bemegyünk a boltba, és mindenfélét pakolunk a kosarunkba, amit csak meglátunk, de mellőzünk mindenféle tudatosságot és észszerűséget. Otthon pedig rendszeresen kiderül, hogy mi mindent nem vettünk, amire pedig szükségünk lett volna.

Fotó: Pexels/ CCO License

Fotó: Pexels/CCO License

Más a hibás

Mindig mást hibáztatunk, de az sosem jut eszünkbe, hogy mi is tévedhetünk, egy probléma a mi hibánk is lehet. Csak terelünk és hárítunk, de nem vállalunk felelősséget semmiért.

Unalmas dolgok

Nem végzünk házimunkát, nem főzünk, ritkán mosogatunk, a porszívóról fogalmunk sincs, hol van, és még sorolhatnánk. Pedig sajnos a felnőtt lét velejárója, hogy nekünk kell elvégezni ezeket is, nem kérhetjük meg anyát, hogy havonta egyszer jöjjön át takarítani.

Pénzköltés

Megkapjuk a fizetésünket, és gondolkodás nélkül el is költjük. Még mielőtt befizetnénk a számlákat, máris vettünk magunknak egy új cipőt vagy kabátot. A spórolást nem ismerjük, a pénzzel nem tudunk bánni – majd lesz valahogy a hó végén. Pedig érdemes lenne felnőttként végiggondolni az anyagi helyzetünket.