Ha úgy döntünk, hogy mostantól nem eszünk több tejterméket, semmit, még a pizzát is sajt nélkül kérjük, ha egyáltalán rendelünk bármilyen olasz ételt a március végi diéták rengetegében, különböző változásokat vehetünk észre magunkon. Többnyire pozitívakat. Ne feledjük, hogy a tejtermékekben található hatóanyagokra szüksége van a szervezetünknek, ezért ha péládul egy diéta kedvéért úgy döntünk, szüneteltetjük a tejfogyasztást, pótoljuk a kieső vitaminokat és ásványi anyagokat!
Javulhatnak a légúti problémák
A tejtermékek elhagyása, fogyasztásuk csökkentése – érzékenységtől függően – mérsékli a légzési zavarokat, megszüntetheti az asztmás köhögést.
Könnyebbnek érezhetjük magunkat
A tejtermékek megterhelik a bélrendszert, ezért ha leállunk a a fogyasztásukkal, egyik pillanatról a másikra könnyebbnek érezhetjük magunkat.
Fotó:Pixabay/CCO Public Domain
Tisztább gondolatok
A tejtermékek megbolygatják a hormonokat, ezért a hangulatváltozásokért is felelősek. Ha abbahagyjuk a fogyasztásukat, ezek is mérséklődhetnek vagy megszűnhetnek. Kevésbé leszünk ingerlékenyek.
Tisztább arcbőr
Jól ismert összefüggés van az arcbőr állapota és a tejtermékek fogyasztásában. Ha sokat fogyasztunk belőlük, esélyesebb, hogy pattanások jelennek meg a bőrünkön, de ha elhagyjuk, akkor tisztább lehet az arcbőrünk.
Migrénstop?
Persze mindig érdemes kikérni a szakorvos véleményét, mielőtt a migrénünk kezelésébe fognánk. De a tapasztalatok szerint javulás figyelhető meg, ha nem eszünk több tejterméket.
Viszlát, puffadás
Ébredés után nem lesz puffadt az arcunk, és a hasunk sem puffad fel, ha elhagyjuk a tejtermékeket.
Csökkenhet a mellbőségünk
Hogy ez jó dolog vagy sem, egyénfüggő, de a tapasztalatok szerint csökken a mellméret a tejtermékek feladásával. A szakemberek szerint ez is a hromonjainkra vezethető vissza.