Egészség

Ez történik, ha nem fogyasztunk több tejterméket

Tej, sajt, joghurt – csupa olyan étel, amelyek alapját képezik az étkezésünknek, ha nem vagyunk vegánok. A különféle diéták és fogyókúrák azonban beleszólnak, és egyiket-másikat tiltólistára teszik. Ráadásul ott a laktózérzékenység, ami szintént határt szab a tejtermékek fogyasztásának.

Ha úgy döntünk, hogy mostantól nem eszünk több tejterméket, semmit, még a pizzát is sajt nélkül kérjük, ha egyáltalán rendelünk bármilyen olasz ételt a március végi diéták rengetegében, különböző változásokat vehetünk észre magunkon. Többnyire pozitívakat. Ne feledjük, hogy a tejtermékekben található hatóanyagokra szüksége van a szervezetünknek, ezért ha péládul egy diéta kedvéért úgy döntünk, szüneteltetjük a tejfogyasztást, pótoljuk a kieső vitaminokat és ásványi anyagokat!

Javulhatnak a légúti problémák

A tejtermékek elhagyása, fogyasztásuk csökkentése – érzékenységtől függően – mérsékli a légzési zavarokat, megszüntetheti az asztmás köhögést.

Könnyebbnek érezhetjük magunkat

A tejtermékek megterhelik a bélrendszert, ezért ha leállunk a a fogyasztásukkal, egyik pillanatról a másikra könnyebbnek érezhetjük magunkat.

Fotó:Pixabay/CCO Public Domain

Fotó:Pixabay/CCO Public Domain

Tisztább gondolatok

A tejtermékek megbolygatják a hormonokat, ezért a hangulatváltozásokért is felelősek. Ha abbahagyjuk a fogyasztásukat, ezek is mérséklődhetnek vagy megszűnhetnek. Kevésbé leszünk ingerlékenyek.

Tisztább arcbőr

Jól ismert összefüggés van az arcbőr állapota és a tejtermékek fogyasztásában. Ha sokat fogyasztunk belőlük, esélyesebb, hogy pattanások jelennek meg a bőrünkön, de ha elhagyjuk, akkor tisztább lehet az arcbőrünk.

Migrénstop?

Persze mindig érdemes kikérni a szakorvos véleményét, mielőtt a migrénünk kezelésébe fognánk. De a tapasztalatok szerint javulás figyelhető meg, ha nem eszünk több tejterméket.

Viszlát, puffadás

Ébredés után nem lesz puffadt az arcunk, és a hasunk sem puffad fel, ha elhagyjuk a tejtermékeket.

Csökkenhet a mellbőségünk

Hogy ez jó dolog vagy sem, egyénfüggő, de a tapasztalatok szerint csökken a mellméret a tejtermékek feladásával. A szakemberek szerint ez is a hromonjainkra vezethető vissza.