Csillagok

Sztárok, akik öltek már embert

Valószínűleg egész életükben kísérti őket, még akkor is, ha csak önvédelemből történt, vagy baleset miatt öltek meg valakit.

Matthew Broderick: Autóbaleset

Mielőtt Sarah Jessica Parker férjévé vált volna, Matthew más nőkkel is járt: 1987-ben például Jennifer Grey-jel. A páros éppen Észak-Írországban autózott, amikor áttértek a másik sávba, s összeütköztek egy szabályosan közlekedő autóval. Két nő, anya és lánya hunyt el a helyszínen, az akkor 25 éves Matthew pedig súlyos sérülésekkel kórházba került. Állapota miatt sokáig nem is tudott visszaemlékezni a történtekre, ám az elhunyt nők rokonai felvették vele a kapcsolatot, és együtt dolgozták fel a balesetet.

 

 

Oscar Pistorius: Gyilkosság

Akik paralimpikonként nem jegyezték meg a nevét, álmukból felkeltve is tudják már, hiszen a sportolót azzal vádolták, hogy szánt szándékkal megölte barátnőjét. Reeva Steenkamp, Pistorius barátnője állítólag előre megálmodta és megfestette a történteket, ami sokak szemében a szándékos gyilkosság mellett szólt. A férfit végül gyilkossággal ültették le hat évre, de Pistorius, aki a tárgyalásokat is nehezen viselte, fél évvel ezelőtt a börtönben megpróbált végezni magával.

Caitlyn Jenner: Baleset

Caitlyn még Bruce Jennerként okozott tömegbalesetet Malibuban. A lámpa piros volt, ám a sztár nem bírt várni, és hátulról beleütközött az előtte várakozó autóba. Az erre a szemben lévő sávba sodródott, és összeütközött egy másik autóval, amelynek vezetője életét vesztette. A rendőrség hónapokig nyomozott az ügyben, ám Jenner fékezett az ütközés előtt, így hiába tört össze négy autó, és sérültek meg heten, megúszta börtön nélkül az ügyet.

Christian Brando: Dühből ölt

Marlon Barndo fia, Christian Brando mindig is balhés ember volt, ám 1990-ben hatalmas tragédiát okozott, amikor rálőtt féltestvére, Cheyenne barátjára, Dag Drollet-re, miután Cheyenne azzal vádolta a férfit, hogy az erőszakosan bánt vele. Christian azzal védekezett a bíróságon, hogy csupán fenyegetőzni akart a fegyverrel, ami véletlenül sült el. Hiába az apja által felbérelt ügyvédek és a magyarázkodás, a férfit tíz év börtönre ítélték, Cheyenne pedig, aki az egész eset közben terhes volt, megszülte gyermekét, aztán drog- és alkoholproblémái lettek, végül pedig öngyilkos lett – Cheyenne anyja szerint azért, mert Marlon Brando megerőszakolta, és ezt a lány le is írta a naplójában. A híres színész fia, Christian még kiszabadult a börtönből, de aztán továbbra is balhés életet élt, drogfüggő volt, 2009-ben pedig ő is meghalt.

 

 

Michael Massee: Baleset

Michael Massee volt az, aki meghúzta a kellékpisztolynak nézett fegyveren a ravaszt a A holló című film forgatásán. A színész Brandon Leet már nem tudták megmenteni. Mivel baleset történt, Masseet nem ítélték el, ám pályája derékba tört, bűntudatával is meg kellett küzdenie, s végül 2016-ban hunyt el rákban.

O.J. Simpson: Feleségét ölte meg

Az amerikai futballista feleségét, Nicole Brown Smitht 1994-ben holtan találták szeretőjével együtt. A legtöbben úgy gondolták, Simpson a gyilkos, de az esküdtszék felmentette a vádak alól. Nicole családja azonban nem nyugodott ebbe bele, és polgári pert indítottak a gyakran erőszakoskodó sztár ellen, amit meg is nyertek: Simpsonnak 33 millió dolláros kártérítést kellett fizetnie. A férfit később fegyveres rablásért kapták el, jelenleg is börtönbüntetését tölti.

Amy Locane: Baleset

A Melrose Place sztárja, aki még Johnny Depp oldalán is játszhatott a Cry-Baby című filmben, szintén sötét titkot őriz. Hét évvel ezelőtt motorjával belehajtott egy autóba, s az abban ülő idős házaspár mindkét tagja életét vesztette. Amy három évet töltött börtönben az eset miatt.

 

Rebecca Gayheart

A színésznő okozta tragédia még nagyobb sokkot okozott, mivel az áldozat egy kilencéves gyermek volt, akit Rebecca autójával elütött. A bíróság három év felfüggesztett börtönt rótt ki a sztárra, illetve pénzbüntetéssel és közmunkával is sújtották, de ez már nem hozza vissza azt a kisfiút, aki a baleset másnapján halt bele sérüléseibe.