Siker

Mit néznek meg a nők először egy másik nőn?

Akár bevalljuk, akár nem, mi is szemügyre veszünk más nőket. Általában azt nézzük meg a másikon, amit magunkon nem annyira szeretünk, vagy épp fordítva. Az igazság az, hogy mi is méregetjük a nőket, a kérdés már csak az, hogy ki, milyen szempontokat vesz figyelembe.

Úgy gondoltam, hogy az a legjobb megoldás, ha a környezetemben lévő nőktől kérdezem meg, ők mit néznek meg a társainkon. „Nem szoktam egy dologra koncentrálni, az összképet figyelem. Az illető járásából, gesztusaiból látható, hogy mennyire magabiztos, vagy épp félénk. Azt gondolom, hogy a férfiak a magabiztos nőkre buknak – meséli Emese. – Nekem van ezen a téren hová fejlődnöm, így mindig azt figyelem egy nőn, hogyan mutatkozik meg rajta a magabiztosság. Van, akinek a tartása számít, másnál már egy köszönés is sorsdöntő. Ha férfi lennék és ezt mondanám, akkor biztos azt hinné mindenki, hogy csak kamuzok, de én tényleg az összképet figyelem.”

Fotó: iStock.com/JANIFEST

Fotó: iStock.com/JANIFEST

„A mosoly”

Dia egészen más szempontot vesz figyelembe. „Én mindig azt nézem meg egy másik nőn, hogy milyen a mosolya. Ezt egy egészen egyszerű okra vezetem vissza, ugyanis nekem volt fogszabályzóm kiskoromban. Kusza fogakkal születtem, helyre kellett tenni. Talán ebből kifolyólag az én tekintetem mindig az illető száján áll meg és alig várom, hogy mosolyogjon. Ilyenkor mindig elgondolkozom azon, hogy vajon szerencsés volt és szép fogakkal született, vagy neki is át kellett esni a fogszabályozás kínos procedúráján. Szentül hiszem, hogy a pasik is ezt nézik meg egy nőn először és a mosoly eldöntheti, hogyan alakul tovább a kapcsolat.”

Fotó: iStock.com/prostooleh

Fotó: iStock.com/prostooleh

Csípő, mell, derék

A Lincoln Egyetem kutatói arra voltak kíváncsiak, hogy azok a nők, akik elégedetlenek a saját testükkel, mit vizsgálnak a többieken. Az eredményeik alapján nálunk is a csípő, a derék és a mell van a középpontban, de csak azért, mert felmérjük, mennyire lehet a másik nő vetélytársunk. Persze érdekesnek tűnhet a kutatás, de adódik a kérdés, hogy ki számít elégedetlen nőnek? Egyáltalán léteznek elégedettek? Mert mi még csak olyanokkal találkoztunk, akik sosem voltak 100%-ig megelégedve önmagukkal.

A kutatásban 33 heteroszexuális egyetemista lány vett részt, akik egy speciális szemüveget viseltek, mely lekövette a szemmozgást, amikor különböző női karaktereket vettek szemügyre. Így jutottak arra a megállapításra, hogy számunkra is a test a fontos, de Dia és Emese példája is mutatja, hogy nem szabad levonni messzemenő következtetéseket. Rövid közvélemény-kutatást én is tartottam, és a megkérdezett 15 nőből volt, aki a mellet mondta, mások a hasra koncentráltak. Van, aki egyből a frizurát szúrja ki magának, mondván, hogy ha az ápolatlan, akkor már rossz az első benyomás. A lényeg tehát, hogy nincs mit szégyellni azon, ha megnézzük a nőket mi is. Mindannyian ezt csináljuk.