Te + Én

Ellaposodó baráti estekre: társasjátékok, amikhez alig kell eszköz

Házibulik, baráti összejövetelek, vacsorák. Szuper program, hogy elmélyítsük kötődéseinket, megismerjünk új embereket, de mindannyian éltük már át, hogy egy ilyen alkalom ellaposodik. Kimerül a beszélgetés, elfogynak a témák, és csak hümmögve ülünk az asztal körül, és nem is tudjuk, mit kezdjünk most magunkkal.

Ilyenkor nagyon jól jön, ha van a tarsolyunkban pár játék, amiben ilyenkor elmerülhetünk. Nem kell a szabályokat túl komolyan venni, a lényeg, hogy érezzük magunkat jól, nevessünk nagyokat, aztán ki tudja, mi derül ki a többiekről – vagy éppen rólunk!

Én még soha…

Ehhez a játékhoz szükségünk lesz legalább két emberre és italokra. A társaság egyik tagja mond magáról valamit, hogy mi az, amit még soha nem tett meg. Például még soha nem járt Norvégiában, még soha nem ugrott le bungee jumpinggal, de lehet valami pikánsabb is, például még soha nem csípett fel senkit egy éjszakára. A többiek, ha már tettek ilyet, isznak egy nagy kortyot poharukból. Gyorsabban vége lesz a játéknak, ha feleseket iszunk, de egy sörrel, borral egészen sokáig lehet húzni. Nagy nevetések és meglepetések lehetnek az egészből, ha merünk kicsit pimaszak lenni!

Fotó: Pexels/ CC0 License

Fotó: Pexels/ CC0 License

Idegen szavak rejtett jelentése

Ehhez a játékhoz papírokra, tollakra és az idegen szavak szótárára lesz szükségünk. A társaság egyik tagja véletlenszerűen felüti a könyvet, és kiválaszt egy szót, amit jó esetben senki nem ismer. Hangosan felolvassa csak a szót, majd a többieknek ki kell találniuk valamit, hogy szerintük mit jelent a kifejezés. Ezt le kell írniuk a papírra hivatalos, szótári stílusban. Az, aki a szót választotta, a valódi meghatározást írja le. Majd a papírokat összegyűjtik, és mindegyiket felolvassák a társaságnak, akik szavaznak, hogy szerintük melyik az igazi meghatározás. Aki eltalálja, kap egy pontot.

Könyvjóslás

Ehhez egy könyvre lesz szükségünk – lehet regény, novella, esszégyűjtemény, lényegtelen. A társaság egyik tagja feltesz egy kérdést, ami mostanában foglalkoztatja, egy olyan kérdést, amit a jósnőnél is feltenne: felmondjon-e munkahelyén? Megtalálja-e idén a nagy Őt? Majd a „jós”, akinél éppen a könyv van, megkérdezi, hogy előre vagy hátra. Ha előre, a könyv elejéről kezd lapozni, ha hátra, akkor a könyv hátulja felől. Amikor a kérdező azt mondja, stop, megáll. A következő kérdés, hogy jobb vagy bal. Ez határozza meg, melyik oldalon lesz a jóslat. Ezután összeszámolják az oldal sorait, és ezekből választ egy számot a kérdező. Amelyiket választja, az a sor az útmutató a kérdéséhez. Misztikus üzenetek hangozhatnak el, aminek közös elemezgetése újabb szuper szórakozás!