Stílus

Csodás haj és körmök – várjuk így a tavaszt!

Egy nő koronája a haja, titkos fegyvere azonban a körme. Készítsük fel magunkat kívülről, belülről az új évszakra, táplálkozzunk megfelelően és legyünk ápoltak. Annál semmi sincs, ami vonzóbb lenne.

Ha csillogó és selymes tapintású hajra vágyunk, korántsem mindegy, hogy mit eszünk: a haj ugyanis belülről táplálkozik, mégpedig azzal, amit elfogyasztunk. Ha tehát nem akarjuk, hogy hamar bezsírosodjon, kerüljük a zsíros ételeket, magvakat, helyette fogyasszunk inkább sok nyers zöldséget, gyümölcsöt, táplálkozzunk rostban gazdagon. Emellett fontos a megfelelő folyadékbevitel is, nemcsak általános közérzetünk, de hajunk állapota miatt is: kevesen hinnénk, de ha eleget iszunk, nem fog annyira zsírosodni a hajunk. Próbáljunk minél ritkábban hajat mosni, hetente két alkalom bőven elég.

Fotó: Unsplash/ Alex Suprun

Fotó: Unsplash/Alex Suprun

Köröm

Talán nem okozunk nagy meglepetéset azzal, hogy körmünket is elsősorban belülről tudjuk ápolni megfelelő vitamin- és ásványianyag-bevitellel. Kézmosás után mindig kenjük be a kezünket olyan kézkrémmel, mely valamilyen olajat is tartalmaz, mégis viszonylag hamar beszívódik. Ilyet nem könnyű találni, kísérletezzük ki, melyik termék a legoptimálisabb számunkra. Aki hajlamos a körömrágásra, az sürgősen szokjon le róla, semmi sem tesz olyan rosszat neki, mint ha egész nap a szánkban van, ráadásul könnyen be is gyulladhat a körömágy, el is fertőződhet. Persze kívülről is erősíthetjük, táplálhatjuk, hetente egyszer kenjük át olívaolajos vattával a körmeinket és a körömágyat, hagyjuk hatni 30 percen keresztül, majd mossuk le.