Stílus

Így legyen minimalista otthonunk!

A minimalista otthon szabadságot ad. Segítségével összeszedettebbek lehetünk, rengeteget spórolhatunk, és helyet kapunk a számunkra valóban értékes dolgokra, az alkotásra. Már csak meg kell valósítanunk.

Az egész egy döntéssel kezdődik. Egy elhatározással, hogy változtatunk életvitelünkön, hogy abbahagyjuk a tárgyakhoz való ragaszkodást, és inkább szeretteinkre, céljainkra fókuszálunk.

Fotó: Unsplash/ Bench Accounting

Fotó: Unsplash/ Bench Accounting

Kérdések

Végignézve lakásunkon, minden tárgyra vonatkozóan tegyük fel magunknak a kérdést: mikor használtuk utoljára? Milyen értéket jelent számunkra? Ha egyik kérdésre sem tudunk jó választ adni, szabaduljunk meg tőle. Ebben segíthetnek minket a minimalista kihívások is, amikre már mi is adtunk pár ötletet.

Terek

Ha üres tereket találunk otthon, ne érezzük azonnal szükségét, hogy betöltsük azt. Ide egy huszadik szobanövény, még egy szobor, még egy szekrény… Ha kevesebb holmink van, kevesebb tárolóhelyre van szükségünk. Lássuk meg a szépséget az ürességben is, élvezzük, ahogy elárasztja a szoba sarkát a fény, élvezzük, hogy nincs ott még egy tárgy, amiről csak törölgethetnénk a port kéthetente.

Tudatosság

Természetesen szükségünk van tárgyakra otthon. Ezek megvásárlását azonban intézzük tudatosan. Persze, kiskanalat használunk, de talán tíz darabra nincs szüksége két embernek. Helyezzük a minőséget a mennyiség elé, és emlékezzünk rá, hogy léteznek rossz indokok is a vásárlásra.

Értékek

Imádunk kötni, ezért van egy egész fióknyi gombolyagunk, kötőtűnk, egyéb kacatunk? Divatbloggerek vagyunk, ezért nem tudjuk redukálni tömött gardróbunkat? Imádjuk a verseket, ezért többpolcnyi gyönyörű kötetünk van? Semmi gond! Ami számunkra érték, amit szeretünk, az természetesen belefér a minimalista stílusba. Csak tartsuk őket rendezetten, így mindent gond nélkül meg fogunk találni, amikor szükségünk van rá.