Te + Én

Jó benyomás az első randin? Ezekre figyeljünk!

Sokan voltunk már sok első randin, megannyi tapasztalattal a hátunk mögött készülünk a következőre, abban bízva, hogy ez lesz az utolsó. De hogyan tegyünk jó benyomást a másikra az első találkozás alkalmával, hogy legyen második, tizedik és akárhányadik randink is?

Az első randikon rengeteg kérdés van a fejünkben. De nemcsak a másikkal, hanem saját magunkkal kapcsolatban is. Hiába vagyunk magabiztosak, mégis aggódhatunk, vajon jó benyomást teszünk-e a másikra. Ezer amerikait kérdeztek meg kutatók arról, hogy számukra mi az, ami megtetszik a másikban, melyik az a pont, amikor elhatározzák, lesz következő találkozás?

Fotó: Unsplash/ Loic Djim

Fotó: Unsplash/ Loic Djim

  • Humorérzék (különösen, ha hasonló). A megkérdezettek 54 százaléka szerint fontos. Könnyedebb, lazább lesz tőle a beszélgetés.
  • Pénzügyi lazaság. Könnyű megvitatni a másikkal a fizetés problémáját. Pénzügyileg független – a megkérdezettek 50 százaléka szerint fontos.
  • Kimutatni, hogy az aktuális találkozó egy fontos esemény a számukra. Hogy ez nemcsak egy újabb randi, hanem akkor éppen az A Randi.
  • Kifizetni a számlát. Vagy csak felajánlani a lehetőségét. De ha a másik nem esik kétségbe vagy sértődik meg, hogy neki kell fizetni, az is fontos a megkérdezettek szerint.
  • Helykiválasztás – nem mindegy, hová megyünk ismerkedni az első alkalommal. Minél ötletesebb, meglepőbb a hely, és minél felszabadultabban érzik magukat a résztvevők, annál jobb lesz a randevú.
  • Kuponok – a megkérdezettek számára imponáló, ha valaki egy kedvező akcióval kedveskedik nekik. Vagy extra ajándékot kap az étteremben, kávézóban.