Csillagok

Otthonában őrzi felesége hamvait Gábor Zsazsa férje

Otthonában őrzi a felesége hamvait tartalmazó urnát Gábor Zsazsa férje, Frédéric von Anhalt herceg. Tagadja azonban a vádakat, melyek szerint „túszul ejtette” volna a hamvakat, és a decemberben elhunyt, magyar származású hollywoodi filmdíva végakarata ellenére tartaná őket magánál.

„Ez az én feleségem urnája, és azt teszek vele, amit akarok” – mondta a férfi. – Megtartottuk a templomi szertartást, majd hazavittem az urnát, ami normális dolog. A kandallópárkányon áll” – nyilatkozta a People magazinnak. Edward Lozzi, a színésznő egykori sajtósa, egyben a színésznő szintén elhunyt lánya, Francesca Gábor Hilton képviselője azonban úgy véli, a hamvakat december 30-án, közvetlenül a templomi szertartás után el kellett volna temetni a West Wood Memorial Park temetőben–- írta az MTI. A várttal ellentétben azonban szerdán nem érkeztek meg a hamvak. „Nem csak arról van szó, hogy az ő kívánsága volt, hogy ott temessék el, de a parcella már készen áll, és mind a testvére, Éva Gábor, mind Francesca ott van már eltemetve” – fejtette ki Lozzi.

Beverly Hills, 2016. december 19. 1990. május 1-i kép Gábor Zsazsa magyar származású amerikai színésznőről, amint elhagy egy Beverly Hills-i tárgyalótermet férjével, Frédéric von Anhalttal (j). Az egykori hollywoodi filmcsillag 2016. december 18-án, 99 éves korában elhunyt Los Angeles-i otthonában, a férje szerint szívinfarktusban. (MTI/AP/Kevork Djansezian)

Kutyahordozó táskába tette az urnát

Gábor Zsazsa testvére, Éva 1995-ben halt meg, Conrad Hiltonnal közös lánya, Francesca pedig 2015-ben. A színésznő másik testvére, Magda 1997-ben hunyt el. Lozzi szerint von Anhalt így akar bosszút állni rajta és Gábor Zsazsa azon ismert barátain, akik nem jelentek meg a herceg által rendezett temetésen. „A templom nem telt ma meg, mert rossz volt az időzítés” – fogalmazott az online közvetített szertartáson az özvegy. Hozzátette: a meghívottak közül többen nem jelentek meg, mert elutaztak az ünnepekre a városból – vagy mert meghaltak. A szertartás végén Frédéric von Anhalt a felesége urnáját beletette egy kutyahordozó táskába – állítása szerint Gábor Zsazsa kedvencébe –, és elhagyta vele a templomot. Az özvegy egyébként tagadja, hogy Lozzi valaha felesége sajtósa lett volna. „Ez az ember sohasem volt sajtós, valami bolond lehet, én nem tudom, ki ő” – idézi őt a People.

Beverly Hills, 2016. december 31. Frederic von Anhalt herceg búcsúzik feleségétől, Gábor Zsazsa magyar származású színésznőtől a Beverly Hills-i Good Shepherd-templomban tartott gyászszertartáson 2016. december 30-án. Az egykori hollywoodi filmcsillag 2016. december 18-án, 99 éves korában hunyt el Los Angeles-i otthonában. A díva hamvait Budapesten helyezik örök nyugalomra. (MTI/EPA/Mike Nelson)

Frédéric von Anhalt még decemberben úgy nyilatkozott, hogy Budapesten temetik el Gábor Zsazsa hamvait a Beverly Hills-i gyászszertartás után. Frederic von Anhalt herceg elmondta, hogy felesége még szeretett volna szülővárosába, Budapestre utazni. Gábor Zsazsa már korábban kapott magyar útlevelet, és magyarországi rokonaival régóta tartották a kapcsolatot. A magyarországi utazáshoz azonban Gábor Zsazsának segítségre lett volna szüksége, mert kerekes székhez volt kötve 2002-es autóbalesete óta. Egyetlen lánya, aki második házasságából, Conrad Hiltontól született, ellenezte az utat, mert attól tartott, hogy anyja soha nem fog visszatérni az Egyesült Államokba.

Gábor Zsazsa december 18-án, 99 évesen hunyt el szívinfarktusban.