Csillagok

Pihenjünk, töltődjünk csillagjegyünk szerint

Ahhoz, hogy produktívak legyünk munkánkban és családban betöltött szerepünkben, hogy boldogok és kiegyensúlyozottak legyünk, rendszeresen időt kell fordítanunk önmagunkra is. De mi az a tevékenység, ami igazán ellazít minket, amit feltétel nélkül élvezni tudunk, és kikapcsol minket? Horoszkópunk segíthet ennek megtalálásában!

Kos (március 21. – április 20.)

Az örökmozgó Kosok nehezen tudnak egyhelyben ücsörögni, ezért ha ki akarnak kapcsolódni, akkor is érdemes valamilyen aktív tevékenységet választaniuk, ami fejben kitisztítja, testben lefárasztja őket. Az úszás vagy a futás monoton tevékenysége például kiváló meditatív állapotba tudja hozni őket.

Fotó: Unsplash/ Mohamed Nohassi

Fotó: Unsplash/Mohamed Nohassi

Bika (április 21. – május 21.)

A Bikák önkontrollja kivételes, emellett szeretnek alkotni. Ezért az aprólékos kézműves tevékenységek, például a gyöngyfűzéssel készülő ékszerek, kifesthető képek és térbeli puzzle-ök kiváló kikapcsolódást nyújtanak nekik, hiszen egyszerre kínálják a nyugalmat és az alkotás örömét.

Ikrek (május 22. – június 21.)

Az Ikrek kreativitása és kíváncsisága nem ismer határokat, de a monotóniát nem tűrik. A változás lételemük, és ezt kikapcsolódás közben is felhasználhatják. Merítsenek inspirációt blogokból, majd rendezzék át otthonukat, találjanak ki maguknak új frizurákat, sminkeket, gondolják újra ruhatáruk mélyén rejtőző kincseiket.

Rák (június 22. – július 23.)

A családcentrikus Rákok főleg családjuk körében érzik úgy, hogy feltöltődnek. Ezért ha kimerültek, szervezzenek hétvégére közös programot szeretteikkel, beszélgessenek, sétáljanak a szabadban – egyszerűen csak legyenek együtt! (Figyelem, Rákok szerettei: a Rákok imádják, ha meglepik őket barátaik, családjuk egy váratlan látogatással, közös programmal, ilyenkor ők a legboldogabb emberek a világon!)

Oroszlán (július 24. – augusztus 23.)

Az Oroszlánok, bár általában erőteljes, olykor hangos emberek, a zenében teljesen feloldódnak, és eljutnak saját kis belső világukba. Ha kikapcsolódnának, tegyék fel aktuális hangulatukhoz illő kedvenc lemezüket, és csak feküdjenek, és hallgassák a dallamokat…

Szűz (augusztus 24. – szeptember 23.)

A Szüzek házában mindig rend van, ha épp stresszes az életük, ugyanis ha fejükben vad gondolatok dúlnak, szeretik legalább környezetüket rendben tudni. A végtelen takarítás helyett kipróbálhatják a jógát vagy a pilatest, ami ugyanúgy kitisztítja a fejüket, de testüket is erősíti, megnyújtja.

Mérleg (szeptember 24. – október 23.)

A Mérlegek társasági emberek, diplomáciai érzékük nagyon fejlett. Azonban a kikapcsolódást számukra éppen az jelentheti, ha kivételesen nem kell valakivel kommunikálniuk, hanem valami csendes, magányos tevékenységben vehetnek részt. Elmerülni egy jó könyvben, vagy sétálni egyet a szabadban igazi feltöltődést jelent nekik.

Skorpió (október 24. – november 22.)

A Skorpiók tele vannak erős érzelmekkel, szenvedéllyel! Ha ezeket nem kell elfojtaniuk, hanem képesek kiélni őket, helyreáll a béke bennük. Találják meg, hogyan tudják kifejezni érzelmeiket! Lehet ez tánc, zenélés, festés vagy akár az írás – valahogy tegyenek rendet szívükben!

Nyilas (november 23. – december 21.)

A Nyilasoknak mindene a természet. Ha kimozdulhatnak, túrázhatnak egyet, lovagolhatnak vagy biciklizhetnek a szabadban, az felér számukra egy wellnesshétvégével! Ne riassza meg őket a hideg, öltözzenek fel rendesen, és irány az erdő, mező, befagyott tó!

Bak (december 22. – január 20.)

A Bakok kitartásukat és türelmüket kiélhetik a növények és állatok terén. Kiváló kikapcsolódás számukra a kertészkedés, barkácsolás. Készítsék el saját fűszerkertjüket, kalapácsoljanak össze egy kis madáretetőt, vagy álmodjanak meg egy kis kerti tavat tavaszra!

Vízöntő (január 21. – február 19.)

A Vízöntők szeretik a mozgást, az aktivitást, különösen, ha azt nem egyedül kell végezni. Tökéletes tevékenység, ha valamilyen csapatsportot űznek: röplabdázzanak, focizzanak, vagy menjenek el barátaikkal futni! Sok Vízöntőnek nagyszerű a ritmusérzéke, ők a táncon is nyugodtan gondolkodjanak el.

Halak (február 20. – március 20.)

A Halak legjobban a vízben, vizes közegben érzik jól magukat. Elmehetnek úszni, egy hétvégi nap a termálfürdőben, gőzkabinban is földöntúli nyugalmat kínál számukra. Ha tehetik, valamilyen módon otthonukba is beköltöztethetik a vizet, hogy mindennap szem előtt legyen.