Stílus

Így különböztessük meg az eredeti parfümöt a hamistól!

Egy jó parfüm igazi luxustermék: öltöztet, akár egy elegáns ruhadarab. Ne locsoljuk magunkat olcsó utánzatokkal, nemcsak a gyártót károsítjuk meg, de megvásárlásukkal a feketegazdaságot is támogatjuk.

Egyre gyakrabban futunk bele hamis parfümökbe, és sajnos nemcsak bolhapiacokon vagy áruházak parkolójában, de gyakran az üzletek polcain is. De mégis hogyan különböztessük meg az igazit az utánzattól?

Celofán

Ahogy egy előző cikkünkben is írtuk, mindig figyeljünk a csomagolásra: az eredeti parfümöket vastag, tökéletesen hajtogatott, szabályos, jó minőségi celofánba burkolják, mely szorosan illeszkedik a dobozhoz. A hamisítványok laza, gyenge, olykor szabálytalan csomagolást kapnak. Ugyanakkor figyeljünk az illesztésekre is, hiszen a tökéletesség mindig garancia az eredeti minőségre.

Fotó: Pixabay/ CCO Public Domain

Fotó: Pixabay/ CCO Public Domain

Bélés

A dobozban található papír, mely védi az üveget, szintén tökéletesen passzol minden ponton, színe fehér, nem pedig szürkés, barnás. Jó minőségű kartonból készül, nem pedig silány papírból.

Doboz

A doboznak nemcsak belülről, de kívülről is tökéletesnek kell lennie: nem lehetnek félrenyomások, elcsúszások. A betűk egyenesek, a kontúrok élesek, a tapintása is eleganciát sugall, s minden esetben fel van tüntetve rajta a termék sorozatszáma.

Az üveg

Kibontás után ellenőrizzük a kupakot és a szórófejet is: mindkettőnek súlya kell hogy legyen, az eredeti részek nem olcsó műanyagból készülnek. De magának az üvegnek is komoly súlya van, érződik rajta, hogy van benne anyag.

Szín

A nagy parfümgyártók általában nem használnak a kelleténél több felesleges színezőanyagot, éppen ezért az eredeti parfümök színe gyakran sokkal halványabb, mint a hamisítottaké.