Te + Én

Gyerekeskedjünk: hozzuk vissza a játékot az életünkbe!

Ahogy felnőttünk, egyre kevesebb teret engedtünk a játékoknak, a játékosságnak az életünkben. Pedig néha jó egy kicsit gyerekeskedni, visszacsöpenni abba az időbe, amikor nem kellett úgy csinálni, mintha komoly felnőttek lennénk.

Kezdjük például a konyhában. Étellel nem játszunk, de az ételünk könnyen lehet játékos. Miért kellene az unalmas négyszög vagy ovális alakú fagyasztott pulykamellet megsütni, ha van dinoszaurusz alakú is? És a desszert is lehet színes, mókás, cukorkás! Aztán ott van az edzés. Válasszunk olyan mozgásformát, amit gyerekkorunkban is szívesen csináltunk. Keressünk egy focicsapatot, vagy menjünk ugrókötelezni! Esetleg megvan még a hulahoppkarika valahol a garázsban?

Fotó: Unsplash/ Caleb Woods

Fotó: Unsplash/Caleb Woods

A gyerekek sosem aggódnak azon, hogy például festés közben valamit rosszul csinálnak, összemaszatolják a papírt, esetleg a kezüket. Akkor mi miért aggódunk? Fessünk, rajzoljunk, vágjunk és ragasszunk bátran! Ne a félelemről, hanem a szabad kreativitásról szóljon minden!

Ültessünk virágokat! Keressük elő a kamrában porosodó cserepeket, vegyünk egy zsák földet, magokat vagy hagymákat és hajrá! Jó móka a szabadban tölteni az időt, nem beszélve arról, hogy a kertészkedés is pihentető és feltöltődünk tőle! Különösen, hogy néhány hét vagy hónap múlva gyönyörű növények bújhatnak elő a föld alól.

Viseljünk olyan ruhát vagy kiegészítőt, ami boldoggá tesz bennünket, ami nekünk tetszik. Rendezzünk moziestet olyan filmekkel, amik visszaidézik a gyermekkorunk legszebb éveit, emlékeit. Társasjátékozzunk, vagy játsszunk valamit, bármit, ami gyerekkorunkban a kedvencünk volt. Felejtsük el a tennivalóinkat, adjuk át magunkat a játéknak, a felhőtlen szórakozásnak, ahogyan a gyerekek is teszik. Akár még egy önfeledt párnacsata is belefér!