Ha még mindig nincs kedvünk főzni, vagy legalábbis valami egyszerűbbet dobnánk össze ahelyett, hogy ismét összehoznánk egy többfogásos ebédet vagy vacsorát, akkor ezt a receptet nekünk találták ki. A hozzávalók minden bizonnyal a rendelkezésünkre állnak, vagyis boltba sem kell menni értük. Az elkészítése is egyszerű. Mi kell még a mai napra?
Képünk illusztráció. Fotó: Pixabay/CCO Public Domain
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 75 g vaj
- 10 dkg reszelt sajt (a pürébe)
- 2 tojás
- 3 evőkanál liszt
- só, bors
- 15 dkg reszelt sajt (amibe beleforgatjuk majd a burgonyalabdákat)
A szószhoz:
- 2 dl paradicsomlé
- 1 hagyma
- 1 teáskanál fokhagymapor
- petrezselyem
Elkészítése:
Mielőtt hozzálátunk, mossuk meg alaposan az összes krumplit, majd főzzük meg azokat a héjukban. Amikor langyosra hűltek, előbb hámozzuk meg, majd törjük össze mindet. Adjuk hozzá a vajat, a 10 dekagramm reszelt sajtot, a tojásokat és a lisztet. Alaposan kavarjuk össze az egészet. Az elkészült püréből formáljunk gombócokat, és alaposan hempergessük bele mindet a reszelt sajtba.
Közben csináljuk meg a szószt is! Keverjük a paradicsomlébe az aprított hagymát és a fűszereket, majd öntsük az egészet egy hőálló tálba. Helyezzük bele a burgonyagombócokat, majd süssük 200 fokon körülbelül 30 percig.
Tálalásnál akár egy kis tejfölt is önthetünk a tetejére!