Konyha

Tippek a rántott hús elkészítésének tökéletesítéséhez

Nem tűnik nehéz feladatnak a rántott hús elkészítése – nem is az. Csakhogy (leginkább kezdőként) több hibát is elkövethetünk, amitől mégsem lesz olyan igazi az ételünk. És később is jól jöhet egy-két ügyes konyhai trükk. Ezen igyekszünk segíteni néhány tippel és jó tanáccsal.

Klasszikus vásarnapi ebéd a rántott hús, nem is nehéz elkészíteni. De sosem árt egy-két jó tanács, amit érdemes kipróbálni, hátha rátalálnuk egy olyan technikára vagy trükkre, amitől még finomabb ételeket tudunk készíteni. Merthogy a rántott hús elkészítésében is léteznek olyan lépések, amiket eltronthatunk, illetve vannak olyan trükkök, amiktől még ízletesebbé tehetjük az ételünket. Itt van például a hús vastagsága! Érdemes 2-3 milliméteresre klopfolni a hússzeleteket, mert jobban átsül és sokkal finomabb lesz, mint a vastagabb darabok. És ha panírozás előtt fűszerezzük a húst, használjunk sót és borsot, és inkább felejtsük el a különböző húsfűszereket!

Fotó: Pixabay/ CCO Public Domain

Fotó: Pixabay/CCO Public Domain

Kezdődhet a panírozás

Érdemes nullás lisztet használni, illetve adhatunk a tojáshoz egy kevés ásványvizet vagy tejet, mielőtt felvernénk – könnyebb és finomabb lesz tőle a hús bundája. A zsemlemorzsa kiválasztásánál pedig ügyeljünk arra, hogy finomra őröltet használjunk!

Kész is a panír, mehet az olajba – és semmiképp ne vajban süssük a húst. A felmelegített olajhoz pedig adhatunk valamennyi vajat, amitől különlegesebb lesz az étel íze. Sütés közben forgassuk gyakran a húsokat, hagyjuk, hogy jól átsüljenek, de ügyeljünk rá, nehogy túlsüssük! Amikor szép, aranybarna a színük, kivehetjük a forró olajból, és mielőtt tálalnánk, csepegtessük le róla a felesleges zsíradékot. Ha mindezzel készen vagyunk, már tálalhatjuk is az isteni rántott húsokat!