Stílus

Jégvarázs: hó és jég a divatban

Így télen két választásunk van: vagy csodáljuk a kinti jeges, hóval borított tájat, vagy jégkristályokba és hópelyhekbe öltözve ünnepeljük bent a telet.

Fehér varázslat

A fehérről a vattacukor, a felhők, a hópelyhek jutnak eszünkbe: csupa könnyed, légies, finom dolog.  Fehérben mi magunk is ilyenné válhatunk – de csak akkor, ha elég üde az arcunk a fehér felsőkhöz, és ha nem varázsolunk magunkból túl korán karácsonyi angyalkát. Rajtunk múlik, hogy fehérben szűziesnek, visszafogottnak, finoman nőiesnek, üdének, vagy falvédőnek hatunk.

Jégcsapok

Ha igazán trükkös és merész téli ruhát keresünk, jöhetnek a jégcsapos darabok: garantáltan a hideg ellentéte jut majd minden férfi eszébe. Persze nem igazi jégcsapokról van szó, inkább műanyagról, féldrágakövekről, vagy gyöngyházfényű kiegészítőkről, amik halvány derengésbe foglalják az arcunkat, az alakunkat. Titokzatosak, hidegek, divatosak és izgalmasak lehetünk egy ilyen darabban. Kevésbé bátrak próbálják ki a jégcsap alakú ékszereket vagy egy kristályokkal díszített felsőt, a lényeg a fehér és a fémes-fényes hatás találkozása.

Fehéret a fehérrel

A fehér szín, a szikrázó gyöngyök és a meleget adó, vastagabb anyagok izgalmas keveréke alkalmi ruhának és a hétköznapokra is tökéletes választás. Nem baj, ha a fehéret a fehérrel kombináljuk, ha megvan hozzá a bőrszínünk, a kisugárzásunk, az óvatosságunk – hogy a fehér tényleg fehér is maradjon. Egy sima fehér szoknya vagy blúz pedig akármilyen színnel jól kombinálható, hordjuk bátran, most van itt az ideje!

Fehér csipke

Ahogy a hópelyhek felöltöztetik a kopár fákat és a tájat, úgy ölel körbe minket a fehér csipkéből készült ruha. Izgalmas, hiszen azt ígéri, megmutatja a bőrünket, de megfelelő, testszínű aláöltözettel illedelmes is – azaz pont elég veszedelmes kombináció. Mivel sima, letisztult, fehér színről beszélünk, akármilyen színes ékszerrel feldobhatjuk, ha olyan napunk van, például piros fülbevalóval és hozzá illő nyaklánccal. Sötét, hosszú kiengedett hajjal még ékszerek nélkül is hókirálynőnek érezhetjük benne magunkat. A rövid ruha jó választás, vigyázzunk a csipkéből készült bő vagy hosszú szoknyás darabokkal, nehogy úgy tűnjünk, mintha magunkra tekertük volna a nagyi függönyét.

Hófehérke a bálban

A fehér ruha már az ünnepi alkalmakon sem muszáj, hogy esküvői ruhára emlékeztessen, sőt! Télen nyugodtan hordhatunk csupa fehér, hosszú ruhát is, valami könnyű, első hóra emlékeztető anyagból.  Megjelenésünk üde és finom lesz, az igazi angyalhatásért pedig nyugodtan viseljünk arany-, ezüst- vagy pezsgőszínű kiegészítőket!

Cipő jégkirálynőknek

A téli hidegben inkább arra koncentrálunk, hogy a lábbelink praktikus legyen, azaz meleg és víz- illetve hóálló. Nagyon fagyos napokon nem is ajánlott a balesetveszélyes tűsarkú, de a magas sarkú csizma sem, ám ez a fehér színre nem igaz. Hordjuk bátran, legyen szó csizmáról, bokacipőről, vagy alkalmakra, odabentre ilyen csodás, hópelyhes ünnepi cipőről. Garantáltan feldob bármilyen ruhát, és ügyes kezű divatbolondok otthon maguk is elkészíthetik, akár fehér csipke használatával.