Te + Én

Vajon mi a férfiak legvonzóbb tulajdonsága?

Azt hisszük, ez csak a női magazinok témája lehet, pedig a kutatók nagy energiákat mozgósítanak, rengeteg kutatást végeznek, hogy rájöjjenek: mi alapján választanak párt az emberek?

Egyre több kutatás erősíti meg, hogy van egy olyan tulajdonság, amit a nők mindennél többre értékelnek a férfiakban. Nem, nem a gazdagság az, nem is a jóképűség. Sőt nem is a humorérzék! Akkor mi?

Az altruizmus!

Azaz a jó cselekedetekre való hajlandóság, az önzetlen segítés. Egy brit kutatásban 202 nőnek kellett különböző kombinációk közül (sármos, nem sármos; jót tett, nem tett jót) férfit választani hosszú vagy rövid távra. A nők szívesebben választották a jóképű, bár önző férfiakat egyéjszakás kalandra, de hosszú távon az altruista férfi mellett köteleződnek el még akkor is, ha nem sármos.

Fotó: Pexels/ Stefan Stefancik

Fotó: Pexels/ Stefan Stefancik

Egy másik angol kutatás szerint viszont a jószívű férfiak többet is szexelnek. E kutatáshoz egyedülálló kanadai férfiakat kérdeztek arról, mennyi jó cselekedetet hajtottak végre az elmúlt időszakban és mennyit szexeltek – és a kutatás eredménye alapján több szeretkezésben van részük az altruista férfiaknak.

Egy pár évvel ezelőtti kutatásban nőket kérdeztek arról, melyik tulajdonság a legfontosabb számukra egy férfiban. Az altruizmust találták a legvonzóbbnak! Ennek oka valószínűleg az, hogy egy másokkal is önzetlenül törődő embernél nagy esély van rá, hogy családját is figyelemmel és gondoskodással fogja körbevenni, márpedig az emberi fajnál, ahol egy gyermek kihordása és felnevelése sok idő, nagy szükség van a hosszú távú gondviselésre.