Forró, különleges ízű, és csak úgy simogatja a lelket a hideg őszi, vagy majd később a téli napokban, délutánokon és estéken a forró csoki – főleg, ha megbolondítjuk egy kis vörösborral. A forró csokit persze sokféle fűszerrel ízesíthetjük, de az alkoholos formája is jó ötletnek tűnik, ha néhány korty lélekmelengetőre lenne szükségünk. És persze nincs szükség sok összetevőre hozzá, pillanatok alatt kész. Viszont ügyeljünk arra, hogy meglehetősen tömény ital, vagyis óvatosan, mértékkel fogyasszuk, nehogy megártson!
Hozzávalók:
- 1,5 bögre tej
- 1 bögre vörösbor
- 1/3 bögre étcsokoládé-darabok
Elkészítése:
A tejet és a csokoládédarabokat egy közepesen meleg edénybe tesszük és összekeverjük. Addig melegítjük, amíg az összes csokoládé el nem olvadt és egy krémes csokis tejet nem kapunk. Ekkor öntsük hozzá a vörösbort, és melegítsük az egészet addig, míg forró nem lesz. Ha ez kész, öntsük ki két bögrébe a vörösboros forró csokinkat, és élvezzük a különleges forró italunkat, amint hangulatosabbá teszi az őszi délutánunkat vagy esténket.
Ez az ital meglehetősen tömény, vagyis javasolt a két bögre helyett inkább 6 vagy 8 bögrébe önteni, és úgy kínálni.