Te + Én

Ezekben a helyzetekben semmiképp ne beszéljünk az exünkkel!

A szakítás mindenkit megvisel, azt is, aki szakít, és azt is, akivel szakítottak. Olykor úgy érezhetjük, hogy bizonyos helyzetekben vagy szituációkban mindenképpen beszélnünk kell az exünkkel, pedig jobb lenne, ha inkább a legjobb barátnőnket hívnánk fel, hogy ne hozzuk magunkat kellemetlen helyzetbe.
  • Ilyen élethelyzet például, amikor közvetlen a szakítás utáni napokat éljük át. Nagyon erős a kísértés, hogy a telefonunk után nyúlva csak egy üzenetet írjunk, vagy csak felhívjuk pár percre, mert valami nagyon fontosat vagy érdekeset szeretnénk vele megosztani.
  • Amikor szalonspiccesek/részegek vagyunk. Mert valahogy megpróbáljuk tompítani a lelki fájdalmat és ürességet, és esetleg eggyel több pohár bort iszunk. Nehéz megállni, de ne hívjuk fel az exünket semmiképp!
  • Amikor nem vagyunk biztosak az érzelmeinkben, azt sem feltétlenül az exünkkel kellene megbeszélnünk. A szakítás után mindenki bizonytalan a döntésben, inkább a barátnőnket hívjuk fel, hogy tisztázzuk, mit érzünk, mit akarunk, és ne a volt párunkat.
fotó: Unsplash/ Samuel Zeller

Fotó: Unsplash/ Samuel Zeller

  • Ahogyan akkor is, amikor úgy érezzük, nagyon magányosak vagyunk…
  • Kerüljük az exünkkel való kapcsolatot akkor is, ha elkezdünk randizni valaki mással. Nemcsak az összehasonlítás miatt, de azért is. Mert senki nem lesz olyan, mint ő volt, ez világos, de ez nem azt jelenti, hogy nem találunk más remek férfit, akivel boldogok lehetünk! Majd ha úgy érezzük, hogy komolyabbra fordult az új kapcsolatunk, akkor beszélhetünk róla esetleg a volt párunknak, de addig inkább ne tegyük.
  • Soha ne keressük fel az exünket, ha valaha is bántott bennünket bármilyen formában!