Stílus

Olajat az arcra? Igen! Ez a ragyogó arcbőr titka

Arról már meggyőzödhettünk, hogy az étrendünkbe érdemes visszacsempészni az olajokat, zsírokat. Egyrészt mert finomak (salátát pár csepp olívaolaj nélkül? Na ne!), másrészt mert alapvető szükségletünk! Az értékes növényi olajok belülről táplálják és feszesítik a bőrünket, rengeteg vitamin nem is szívódik fel nélkülük, ráadásul, tetszik vagy sem, a megfelelő mennyiség a megfelelő helyen tesz minket igazán nőiessé (igen, a kerek cicire és a formás popsira gondolunk).

Fotó: Pexels/ CC0 License

Fotó: Pexels/CC0 License

Az olajok kiválóan használhatók külsőleg is: testünket már lehet, hogy kókuszolajjal vagy karitévajjal kenegetjük, de fogadjunk, hogy az arcunkra még nem tettünk belőle! Vagy mégis? Ha a napi hidratálónk alá szoktunk egy kevés arcszérumot tenni, akkor könnyen lehet, hogy máris kenünk magunkra olajat – a szérumok gyakorlatilag növényi olajok keverékei, csak ilyen névvel sosem adnák el őket.

De nézzük azokat a hathatós érveket az olajok mellett!

  • A kisebb olajmolekulák könnyebben beszívódnak, mint a krém összetevői, mert a bőr természetesebb, saját struktúrájához közelebb álló anyagnak érzékeli.
  • A természetes olajok használatával elkerülhetjük a sok parfümöt, kőolajszármazékot, állományjavítót, amit a normál krémekbe bele szoktak tenni. Próbáljuk ki a jojoba-, szőlőmag- vagy kókuszolajat!
  • Az arcunknak szüksége van az egyensúlyra: miután jól átdörgöltük a kiváló habzó és szárító arclemosónkkal, jólesik neki valami, ami visszabillenti a hidratáció irányába.
  • Az olajok megakadályozzák, hogy a bőrünk vizet adjon le, így tovább marad üde és puha, így nemcsak belülről, de kívülről is feszesebbé, fiatalabbá teszi az arcunkat.

És pontosan ez az, amire vágyunk, nem igaz?