Otthon

Tegyük vidámabbá az otthonunkat

Az otthonunk az a hely, ahol kipihenjük magunkat, ahol feltöltődünk. Éppen ezért különösen fontos, hogy jól érezzük ott magunkat, és ne depressziót sugározzon magából, hanem inkább azt, hogy szeretjük és élvezzük az életünket.

Ha üresen állnak a falak az előszobában vagy a nappaliban, keressünk fotókat és képeket, amikkel szívesen körbevennénk magunkat. Lehetnek saját fotók, amikből akár montázst is készíthetünk, de más egyszerű grafikák vagy retró plakátok is szóba kerülhetnek, a lényeg, hogy tükrözzék a személyiségünket és örömet okozzanak a számunkra.

Készíthetünk egy motivációs listát is, amire olyan mondatokat, szavakat írunk fel, amik hozzájárulnak ahhoz, hogy jó kedvünk legyen és inspiráljanak bennünket nap mint nap. Ugyanakkor fontos, hogy tisztán tartsuk az otthonunkat. Mert a rendetlenségben olyan érzésünk lehet, mintha az életünkben sem lenne minden rendben, de egy olyan lakásban, ahol a tárgyak nem szanaszét hevernek, a lakó hangulatára is kellemes hatással lehet.

 

Fotó: Unsplash/ T Cud

Fotó: Unsplash/T Cud

Ha éppen felújításon törjük a fejünket, válasszunk vidám, meleg színeket és fessük át azokkal a falakat. Keressünk hozzáillő kiegészítőket, ne feledkezzünk meg a puha szőnyegekről és a szép függönyökről sem! És egy-két illatgyertya is elférhet akár a fürdőszobában, akár a nappaliban vagy a hálóban.

Készítsünk (vagy vásároljunk) az aktuális szezonra jellemző dekorációt. Most, ősszel falevelekből készült díszeket tehetünk a lakásunkba, novemberben faragjunk tököt, húsvétkor festett tojással dekoráljuk az asztalunkat. Ezektől mind otthonosabbá válik a környezet, és jólesik majd hazaérni egy fárasztó nap után.