Otthon

Robbanás a Teréz körúton: gyalogos járőrök sérültek meg

A Budapesti Rendőr-főkapitányság két gyalogos járőre sérült meg a szombat esti budapesti robbanásban, további sérültek nincsenek – derült ki abból a közleményből, amely vasárnap hajnalban jelent meg a police.hu honlapon. Ismeretlen eredetű robbanás történt szombat késő este a budapesti Teréz körút és a Király utca kereszteződésében lévő egyik földszinti üzlethelyiségben.

A rendőrségi közlemény szerint 22 óra 30 perc körüli időpontban a VI. kerületi Teréz körúton történt a robbanás, amelynek eredete egyelőre ismeretlen. „A robbanás következtében a Budapesti Rendőr-főkapitányság két gyalogos járőre megsérült – mindkettőjüket kórházba szállították. A rendőrség a robbanás körzetét lezárta, és megbizonyosodott arról, hogy további sérültek nincsenek” – áll a tájékoztatásban. A közlemény szerint a rendőrség – szakértők bevonásával – megkezdte a helyszíni szemlét, tanúkutatást, adatgyűjtést végez. A robbanás eredetével kapcsolatos helyszíni és szakértői vizsgálatok, valamint az anyagi kár felmérése folyamatban van – tájékoztatott az MTI.

Rendőri készültség volt a robbanás körzetében

Jelentős volt a rendőri készültség a szombat esti Teréz körúti robbanás körzetében, a környéket széles körben lezárták – jelentették az MTI tudósítói a helyszínről éjfél után. A rendőrség a Teréz körutat teljes egészében lezárta az Oktogon és a Wesselényi utca között, és kordonokat emeltek a Király utcában is. A BRFK mellett a rendőrségi tűzszerészek és a Készenléti Rendőrség egységeit is látni a körzetben.

Hivatalos tájékoztatást a rendőrség akkor egyelőre nem adott ki. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság korábbi közleménye szerint az ismeretlen eredetű robbanás a Teréz körút és a Király utca kereszteződésében lévő egyik földszinti üzlethelyiségben következett be. Az elsődleges információk szerint két ember megsérült, a mentők kórházba szállították őket.

A lakosság segítségét kéri a rendőrség

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz a budapesti Teréz körúton szombaton késő este történt robbanás ügyében, és a lakosság segítségét kérik – olvasható a rendőrségi honlapra vasárnap reggel feltett közleményben. Az egyelőre ismeretlen eredetű robbanásban, amely a Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésben lévő egyik földszinti üzlethelyiségben történt, két rendőr megsérült – közölte korábban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) és a rendőrség.

A Nemzeti Nyomozó Iroda kéri, hogy aki a cselekmény helyszínén vagy annak közelében tartózkodott, illetve aki a cselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen az ingyenesen hívható 06-80-620-107-es telefonszámon, vagy hívja a 107-es, 112-es segélyhívók valamelyikét – áll a rendőrségi közleményben. Az MTI tudósítói a helyszínről azt jelentették, hogy a rendőrség a Teréz körutat teljes egészében lezárta az Oktogon és a Wesselényi utca között, és kordonokat emelt a Király utcában is.