Otthon

Forgalmi változások a fővárosban a hétvégén

Felújítás miatt egész hétvégén nem közlekednek a nagykörúti villamosok a fővárosban, a 4-es és a 6-os villamos helyett pótlóbusz jár. Szombaton újabb szakaszon kezdődik meg Budapesten a Róbert Károly körút felújítása, a munkálatok már a déli útpályán is elindulnak. Ráadásul tíz fővárosi kerületben is ideiglenes forgalomkorlátozásokat vezetnek be vasárnap egy kerékpáros felvonulás miatt: lezárják egyebek mellett a Margit hidat és a Lánchidat.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint az Erzsébet körút és a Dob utca kereszteződésben, a József körúton, a Ferenc körúton, a Goldmann György téren, valamint a Karinthy Frigyes út és a Budafoki út kereszteződésben az elhasználódott pályaszerkezeteket javítják, a Margit hídon pedig a dilatáció garanciális cseréjét végzik. A pótlóbuszokra a nagykörúton a villamosmegállókhoz közeli buszmegállókban lehet felszállni.

Szombaton újabb szakaszon kezdődik meg a Róbert Károly körút felújítása

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a déli pályán az Angyalföldi utca és a Tüzér utca közötti szakaszon is elkezdődnek a munkák, ezért itt is sávlezárásokra kell számítani a szélső forgalmi sávban.

Képünk illusztráció. Fotó: Pixabay/ CCO Public Domain

Képünk illusztráció. Fotó: Pixabay/CCO Public Domain

A Pap Károly utca kereszteződésénél történő balra kanyarodási, illetve visszafordulási lehetőség ideiglenesen megszűnik, erre a Teve utcánál lesz lehetőség.

A budapesti körgyűrű Vágány utca ás Árpád híd közötti szakaszának felújítása múlt szombaton kezdődött el, irányonként egy-egy sáv lezárásával. A várhatóan jövő nyárig tartó komplex rekonstrukció végére az útszakasz új aszfaltréteget kap, ahol szükséges, ott a teljes pályaszerkezet cseréjét elvégzik, kerékpárutat építenek, felújítják a járdákat, a gyalogátkelőhelyeket akadálymentesítik, megújul a közvilágítás, a biztonságos közlekedés érdekében kamerarendszert építenek ki.

Tíz budapesti kerületben is lezárások lesznek vasárnap kerékpáros felvonulás miatt

A forgalomkorlátozások az I., a II., az V., a VI., a VII., a VIII., a XII., a XIII., a XIV. és a XVIII. kerületben lesznek.

Délután fél kettőtől fél négyig szakaszosan és időszakosan lezárják a többi között a Millenáris parkot, a Margit körutat, a Margit hidat, a Szent István körutat, a Nyugati teret, a Teréz körutat, az Oktogont, az Andrássy utat, a Hősök terét, a Thököly utat, a Rákóczi utat, a Blaha Lujza teret, a József körutat, az Üllői utat, a Kálvin teret, a Múzeum körutat, a Károly körutat, a Bajcsy-Zsilinszky utat, a Széchenyi István teret, a Lánchidat, a Clark Ádám teret, az Alagutat, a Krisztina körutat, valamint a Széll Kálmán teret – olvasható a közleményben.