Te + Én

Ezeket a mondatokat sose mondjuk egy férfinek!

A férfiak máshogy működnek, mint a nők, ez a világ egyik legősibb törvénye, s egy élet is kevés ahhoz, hogy kiismerjük őket. Ám jó úton vagyunk afelé, hogy egy kicsit jobban megértsük a működésüket akkor, ha a következő mondatokat még véletlenül sem ejtjük ki a szánkon.

Erre te képtelen vagy!

Ezt a mondatot úgy nagy általánossábang soha senkinek ne mondjuk, de életünk párjának aztán meg főleg ne! Senki nem szereti hallani azt, mire nem képes, helyette inkább építsük az önbizalmát, s terelgessük olyan tevékenységek irányába, amelyek sikerélményt okozhatnak neki.

Semmi humorod sincs!

A férfiaknál érzékeny téma a humor, sokan gondolják, hogy fontos része a sármjuknak, s egyben remek alkalom intelligenciájuk csillogtatására. Ha jót akarunk magunknak, hagyjuk meg őket ebben a hitükben, s ha vicceset mondanak, nevessünk rajta nagyokat, ha nem, akkor pedig mosolyogjunk megbocsájtóan rájuk.

Fotó: Unsplash/ Scott Webb

Fotó: Unsplash/Scott Webb

Még mindig anyád szoknyájába kapaszkodsz!

Egy újabb kényes pont: anya és fia kapcsolata. Fogadjuk el a tényt, sosem fogunk úgy főzni, mint az anyja és sosem fogjuk tudni olyan tisztára súrolni a lakást. Ennek ellenére nem jó ötlet veszekedések alkalmával szidni az anyósunkat, vagy kigúnyolni kettejük kapcsolatát, mert esetleg sosem bocsájtja meg nekünk, olyan mély sebet ejtünk a lelkében.

Jobb volt vele a szex?

Ha jót akarunk magunknak, ne faggassuk az exéről, abból senki nem jön ki sérülésmentesen. Ha csupa jót mesél, akkor féltékenyek leszünk, ha viszont csupa rosszat, nem hisszük el, gyanakodni kezdünk, hogy még érez valamit, s ismét csak féltékenyek leszünk. Ha valamit elmond korábbi kapcsolatairól, hallgassuk meg, s bólogassunk némán.