Külföld

Saját unokáját szülte meg egy asszony

Élete legnagyobb élményének nevezte Theresa Hohenhaus, hogy saját unokáját szülte meg. Az asszony 46 évesen vállalkozott arra, hogy lánya kisfiát kihordja és megszüli – írja a Daily Mail.

A Daily Mail beszámol arról is, hogy miért vállalkozott Theresa Hohenhaus arra közel az ötvenhez, hogy saját unokáját kihordja. A magyarázat a következő: 25 éves lányánál, Alice Hohenhausnál leukémiát állapítottak meg az orvosok, ezért nem lett volna képes a terhességet viselni és szülni.

Fotó: Pixabay/CCO Public Domain

Fotó: Pixabay/CCO Public Domain

Alice Hohenhaus mindössze négyesztendős volt, amikor a retteget kórt, a leukémiát diagnoztizálták testében. Sokféle kezelést kapott, de pár év múlva kiújult a betegsége. Újabb sugárkezeléseket kapott, és a sok gyógykezelés hegesedést okozott a méhében. Ennek ellenére a fiatalasszony 23 éves korában teherbe esett, de nem sikerült kihordania a babát. 15 hetes terhesen elvetélt, elvesztette a babát.

Az orvosok mondták neki, hogy nem lesz képes már kilenc hónapon át kihordani egy kisbabát. Ezért döntöttek a béranyaság mellett. Édesanyja azonban felajánlotta, hogy kihordja és megszüli lánya helyett a gyermeket.

Idén júniusban végül Theresa megszülte lánya gyermekét, egy kisfiúnak adott életet. A középkorú asszony élete legnagyobb élményének nevezte, hogy unokát szült. Azt is mondta, hogy érdemes volt erre vállalkoznia, mert lánya most, hogy végre gyermeke született, nagyon boldog.

A nagymama azt is mondta, hogy eleinte azt gondolta, túl öreg már a szüléshez, és a lánya kezdetben ódzkodott is attól, hogy ő szülje meg a gyermeket.