Te + Én

Kapcsolatépítés a nagy utazás előtt

Ha hosszabb vagy rövidebb útra készülünk a szerelmünkkel, érdemes felkészülni mindenre. Az összepakoláson és a szervezésen túl a kettőnk közötti kommunikáción is hasznos dolgozni, mert minden utazás feszültséggel jár, és ezeket a konfliktusokat csakis a beszélgetések segítik megoldani. Bár ezek a gyakorlatok a hétköznapi kapcsolatépítés szerves részei is.

Találjuk ki, hogy hogyan mondjuk el a párunknak, hogy mit szeretnénk. Fontos, hogy ne mindig csak beleegyezzünk abba, amit a másik szeretne. Ne áldozzuk fel önmagunkat, hanem beszéljük meg, hogy ki, mit tervez, és állítsunk fel együtt egy útitervet.

Az előzőhöz szinte elválaszthatatlanul kapcsolódik, hogy merjük elmondani a saját igényeinket. Ha pihenésre van szükségünk, akkor azt, de ha mozogni szeretnénk, vagy éppen már megéheztünk, nyugodtan közöljük, hogy ilyen-olyan szükségleteink vannak. Ne hagyjuk, hogy ezek kielégítetlensége hatással legyen a hangulatunkra, és így a kettőnk közötti kapcsolatra!

Fotó: Unsplash/ Sven Scheuermeier

Fotó: Unsplash/ Sven Scheuermeier

Merjük elmondani a saját érzéseinket. De ne csak azt, hogy éppen jól érezzük magunkat, hanem azt is, ha valami bánt, frusztrál, vagy félelemmel tölt el. Egy utazás során kettesben vagyunk, távol az otthonunktól, valószínűleg nyugodtabban, kevesebb zavaró tényező mellett tudunk őszintén beszélgetni, ami közelebb visz egymáshoz bennünket.

A beszélgetések során legyünk világosak és érthetőek, ne féljünk kimondani a gondolatainkat, mert a kétértelműségek és a célzások félrevezethetik a másikat. Ha valamivel nem értünk egyet, nyugodtan vitatkozzunk. Meglátjuk, hogy az út végére egy minden bizonnyal szorosabb és szeretetteljesebb kapcsolat lesz közöttünk.