Konyha

Nem működik a fogyókúra? Ezekre a reggeli szabályokra is érdemes figyelni!

Előfordulhat, hogy mindenre odafigyelünk, számoljuk a kalóriákat, rendszeresen mozgunk, szinte megrögzötten betartunk mindent, mégsem úgy működik a fogykúra, ahogyan azt elvárnánk. Több oka is lehet, ha nem optimálisan működik a fogyókúra, ilyen például az is, ha nem tartjuk be a következő három reggeli szabályt egyenként, vagy akár együtt mind a hármat…

Az egyik legfontosabb, hogy élvezzük a napi első étkezést. Leljük örömünket az első falatokban, hiszen meghatározhatja a naponkat, hogy hogyan indítjuk el azt. Éppen ezért fontos például a reggeli is, hiszen egy finom és laktató napindító étkezés akár csodákra is képes lehet.

Együnk ébredés után

Ha nem is közvetlenül ébredés után, de igyekezzünk minél hamarabb elfogyasztani a reggelinket. Mert minél tovább várunk, az éhségtől percről őercre rosszabbá válhat a kedvünk, amit az idő múlásával egyre nehezebb lesz kijevítani.

Fotó: Unsplash/ Brooke Lark

Fotó: Unsplash/ Brooke Lark

Táplálót és ne sokat

A reggeli elkészítésénél törekedjünk arra, hogy minél táplálóbb ételeket fogyasszunk, vagyis olyanokat, amiknek a lebontása hosszabb ideig tart, mert ettől tovább érazzük magunkat jól ,és később éhezünk csak meg. Nem a legjobb választás például egy szénhidrátdús reggeli, de a fehérjedús, energiacsökkentett ételek optimálisak.

Adagoljunk okosan

Egy bőséges reggeli biztosan jól esne olykor-olykor, de sosem szabad túlzásba vinni, mert ha reggel teleesszük magunkat, akkor nemhogy könnyebben indul a napunk, hanem éppen ellenkezőleg: nemigen lesz kedvünk semmit tenni, hiszen a szervezetünk inkább a bevitt táplálék fel-, illetve ledolgozásáaval lesz elfoglalva.