Te + Én

„Öt perc alatt tudtam, hogy ő kell!” – randi-elsősegélyhelyek

Az első randi már önmagában stresszes dolog. Nem lehet tudni, milyen lesz a másik, lehet-e majd beszélgetni, vagy unalomba fullad az egész. Régen a férfiak feladata volt megszervezni az első találkozót, ma már egész más a helyzet. Aki unja a petrezselymet a klubban, az elveszhet a randi-elsősegélyhelyek végtelen kínálatában.

Számtalan film készült már a randizás nehézségeiről. Túl sok opció nincs: a végkifejlet vagy jó, vagy rossz. Jobb esetben gördülékenyen megy a beszélgetés, jó hangulatban zajlik az egész, és talán az a szikra is érezhető a két fél között. De ha valaki nem a szokványos első randira vágyik, számtalan lehetőség közül válogathat. Mindenféle témájú randieseményeket szerveznek a szingliknek, a mi feladatunk csak annyi, hogy kiválasszuk a legszimpatikusabbat, és reménykedjünk, hogy jól érezzük majd magunkat, és a romantika is képbe kerül.

Fotó: iStock.com/demaerre

Fotó: iStock.com/demaerre

Rapidrandik vs. nyomozósdi

A rapidrandi vagy villámrandi mára talán az egyik legismertebb esemény az egyedülállók körében. Filmekben is gyakran találkozhatunk ezzel a típussal, a lényege nagyon egyszerű. Egy helyen és egy időben adott számú férfi és nő jelenik meg, majd kis asztalokhoz leülnek, és elkezdenek beszélgetni. Erre általában néhány percük van, ezalatt eldönthetik, hogy szimpatikus-e a másik, vagy sem. A három perc elteltét egy hang jelzi, majd az egyik félnek tovább kell állnia egy másik asztalhoz. Ha mindenki beszélgetett mindenkivel, akkor a randi végén leadható egy lista azoknak a nevével, akik szimpatikusak voltak. Ha van egyezés a leadott lapokon, akkor az adott férfi és nő elmehet egy „rendes” randira, ahol már néhány percnél több időt szánhatnak egymásra.

A nyomozós randi talán kissé új keletűbb, de maga a formátum valószínűleg senkinek sem ismeretlen. Már évtizedek óta léteznek olyan tematikus partik, ahol az első fél órában történik egy bűncselekmény, majd az est további részében ki kell deríteni, hogy a jelenlévők közül ki lehetett az elkövető. A randi verzió nagyon hasonló, a felépítés ugyanaz, mint egy átlagos nyomozós buliban. A különbség csupán annyi, hogy itt csak szinglik játszanak, és a közös nyomozás talán szerelemhez is vezethet.

Vakrandi

Önmagában vakrandinak nevezzük azt a típusú első találkát, amikor a felek még korábban nem érintkeztek, és az adott időpontban látják egymást először. Ennek egy továbbfejlesztett változata, amikor olyan szervezett randin vehetünk részt, ahol a látásunktól is megfosztanak minket. Ezt vagy úgy érik el, hogy egy teljesen sötét szobába szervezik a találkozót, vagy egyszerűen egy alvómaszkot kell viselni az est folyamán. A lényeg ebben az esetben az, hogy ne a külső alapján ítéljünk, hanem a személyiség legyen az, ami magával ragad vagy éppen taszít. A beszélgetés során már kialakulhat egyfajta kapocs, és ha a maszk levétele után is szimpatikus az illető, akkor következhet egy újabb vacsora, de ezúttal már „normális” körülmények között.

Fotó: iStock.com/boygovideo

Fotó: iStock.com/boygovideo

Karaokeestek

Valljuk be, akinek nincs jó énekhangja, annak ez a típus tűnhet a legextrémebbnek, pedig külföldön nagy sikerrel hódít. Az esemény lényege, hogy egy adott szórakozóhely szinglibulit hirdet. Ez önmagában még nem extrém, hiszen az ilyen bulikkal itthon is Dunát lehetne rekeszteni. A zavarba ejtő az, amikor fel kell lépni a színpadra és énekelni kell. Az előadás alapján pedig érdeklődhetnek azok a szinglik, akik a nézőtéren figyelték a produkciót. Nyilván ez nem arról szól, hogy be kell énekelni magunkat a másik szívébe. Ebben az esetben inkább arra figyelnek, hogy mennyire tud valaki a színpadon feloldódni, eléggé humoros vagy nyitott-e.

A lehetőségek tárháza egyébként szinte végtelen. Számtalan lehetőségből válogathatunk, és sosem tudhatjuk, számunkra melyik lesz a legsikeresebb. Lehet, hogy érdemes kimozdulni a komfortzónából, és valami olyannal próbálkozni, ami elsőre őrültségnek tűnhet. Hiszen sosem tudhatjuk, hogy hol talál ránk a szerelem.