Konyha

A férfiak imádni fogják: különleges sertéspác

A tévében láttuk, kipróbáltuk, s mivel mennyei lett, közzétesszük. Egy különleges sertéspácról van szó, amely könnyen elkészíthető, a hozzávalók gyorsan beszerezhetők, és a férfiak garantáltan imádni fogják, ugyanis a sertéshús sörös ízt kap. Miért ne örvendeztetnénk meg vele a ház urát?

Mindig izgalmas dolog a páclé készítése, hát még ha új receptet próbálunk ki. Vajon milyen lesz tőle a hús? Ízleni fog? Ilyen és hasonló gondolatok kavarognak bennünk. Most azonban olyan receptet ajánlunk, amelyet kipróbáltunk és garantáljuk, hogy nemcsak ehető, de egyenesen imádnivaló lesz tőle a hús. Aki pedig a sört szereti, márpedig a férfi szereti, ha egyszer evett belőle, utána követelni fogja ezt a különleges páclével készült sült húst.

Íme:

100 ml vizet két evőkanál sóval fel kell melegíteni, majd hozzá kell adni 2 evőkanál barnacukrot, 400 ml hideg vizet, 4 gerezd fokhagymát, 2 babérlevelet, mustármagot ízlés szerint, zöldfűszereket, 8-10 szem borsot és egy doboz sört. Ha ezzel megvagyunk, kész is van a páclénk, amit öntsünk zárható nejlontasakba, majd tegyük bele a sertéshúst, combot vagy karajt.

Fotó: Pixabay/CCO Public Domain

Fotó: Pixabay/CCO Public Domain

A húst egy napig hagyjuk a páclében a hűtőszekrényben, majd vegyük ki belőle, töröljük szárazra és teflonban süssük meg mindkét oldalát. Miután szépen megpirultak az oldalai, 200 fokos, előmelegített sütőbe tegyük és hagyjuk sülni 15 percig. A 15 perc elteltével vegyük lejjebb a hőfokot 190 fokra és további 45 percig süssük a húst.

Krumplis körettel tálaljuk, mert annak semleges az íze, a húsnak pedig kellemesen sörös-fűszeres aromája lesz.

Jó étvágyat hozzá!