Konyha

Házi koktélparti a barátnőkkel

Ha még nincs programotok ma estére, és igazából kimozdulni sincs kedvetek, hívjátok át a barátnőiteket egy kis szombati koktélozásra. Akár új italokat is kitalálhattok, miközben nagyot beszélgethettek és sokat nevethettek. Keressetek néhány jó zenét, vagy romantikus filmeket és kezdődhet is a házibuli!

Biztosan nektek is megvan a kedvenc koktélotok, vagy legalábbis tudjátok, hogy melyek azok a kevert italok, amelyek ízlenek nektek. Vannak erősebbek és gyengébbek közöttük, attól függően, hogy milyen alkoholból készítik el azokat.

És persze ott vannak az alkoholmentesek, amelyek ugyanolyan finomak, mint az alkohol társaik, de nem lesztek tőlük sem szalonspicces, sem másnapos, mégis mámorosan telhet az este az összeöntött italok ízétől.

A szombat este egyébként is a bulizásról szól általában, de legalábbis a lazításról. Ha nincs kedvetek kimozdulni, de áthívnátok néhány barátnőtöket, jó móka lehet, ha koktélpartit csináltok magatoknak. Nem kell hozzá semmi extra kellék, csak a kedvenc italaitok, egy kis nassolnivaló, néhány jó zene és csajos filmek. Na meg persze a jó kis történetek, amiket a finom italok elszopogatása közben meséltek egymásnak.

Fotó: Pixabay/ CCO Public Domain

Fotó: Pixabay/CCO Public Domain

A klasszikus koktélok receptjeit megtalálhatjátok az interneten, ezeket akár fel is dobhatjátok a saját ízlésetek szerint, de ti is kitalálhattok újakat, amiknek saját nevet is adhattok. Kísérletezgetés közben azért kóstoljatok mértékkel, és azt is tartsátok fejben, hogy az összekevert italok hatása sokkal erősebb, mintha tisztán innátok azokat.

És valószínűleg abban is egyetértetek velünk, hogy egy ilyen csajos estének nem is az alkohol a lényege, hanem az, hogy együtt legyetek a barátnőitekkel, sokat nevetgéljetek és elfelejthessétek végre az elmúlt hét, hónap vagy akármi más fáradalmait, gondjait, bajait.