Konyha

Ínycsiklandó és gyönyörű ételek versenye

Tíz ország legjobb mesterei mérik össze a tudásukat a Bocuse d'Or szakácsversenyen Budapesten. A kontinensdöntőt idén először rendezik meg hazánkban.

Őszintén szólva szívesen lennénk zsűritagok a Bocuse d’Or szakácsversenyen, amit idén először rendeztek meg Budapesten. A szervező GL Events gasztronómiai igazgatója, Florent Suplisson által a „gasztronómiai világ Forma–1-ének” nevezett megmérettetésen tíz ország csapata kezdte meg a precizitást, tervezést és speciális technikákat igénylő különleges versenytálainak elkészítését kedden – olvasható a hirado.hu-n.

Kontinensdöntő

Az Európa-döntőt idén első alkalommal rendezhette meg a magyar főváros. A megmérettetést a Hungexpo területén, a Sirha Budapest élelmiszer-ipari kiállítás keretében tartják meg négyezer négyzetméteren, futballmeccsek hangulatát idéző szurkolói támogatás közepette: a séfek dudaszó, dobpergés, kiabálás mellett végzik hatalmas koncentrációt igénylő munkájukat.

Lars-Erik Underthun, a zsűri norvég tagja. Forrás: MTI/ Mohai Balázs

Lars-Erik Underthun, a zsűri norvég tagja. Fotó: MTI / Mohai Balázs

A kedden versenyző tíz ország – Izland, Ausztria, Norvégia, Bulgária, Finnország, Németország, Észtország, Spanyolország, Törökország és az Egyesült Királyság – szakácsa egy-egy hatszor három méteres konyhai boxban 5 óra 35 perc alatt készíti el hónapok kemény munkájával kidolgozott és begyakorolt versenyételeit a segédje közreműködésével.

Szerdán újabb tíz ország: Magyarország mellett Hollandia, Olaszország, Oroszország, Svájc, Horvátország, Franciaország, Belgium, Dánia és Svédország csapatai versenyeznek – a versenyen így húsz gasztronómiai kultúra kreativitása találkozik.